FASTIP në Durrës, zgjedhja më e mirë për studentët. Studime të larta dhe punësim të menjëhershëm (VIDEO)

Postuar: 19/06/2018 - 20:15

   Ditën e mërkurë, maturantët do të japin provimin e fundit të Maturës Shtetërore, atë me zgjedhje, duke i dhënë fund kështu rrugëtimit të tyre 3-vjeçar në shkollën e mesme.

Por pas përfundimit të provimeve, një sfidë tjetër nis për maturantët që kanë dëshirë të ndjekin studimet e larta.

Në morinë e dhjetëra universiteteve publike e private dhe qindra fakulteteve në qytete të ndryshme të Shqipërisë, ata do të përzgjedhin atë, që mund të japë një impakt të rëndësishëm në formimin e tyre intelektual dhe profesional në të ardhmen.

Por kush do të ishte zgjedhja më e mirë për ta?

Përgjigjja më e mirë për maturantët është FASTIP, fakultet i Universitetit “Aleksandër Moisiu” Durrës sepse:

FASTIP-i ofron studime universitare duale dhe punësim të menjëhershëm në profesion, një metodologji gjermane kjo shumë e suksesshme.

Mësimdhënia në FASTIP zhvillohet në shqip dhe në anglisht me profesorë ndërkombëtarë nga universitete europiane dhe më gjerë.

Në përfundim të studimeve, studenti pajiset me diplomën Bachelor dhe me kontratë punësimi nga kompania trajnuese.

Gjithashtu, ka mundësi studimi të mëtejshme në programe Master/Doktoraturë brenda dhe jashtë vendit.

Studimi në FASTIP krijon mundësi për studentët për të punuar me Bankën Kombëtare Tregtare, Vodafone Albania, Harmonia Hotels-Group.

FASTIP mbetet zgjedhja juaj më e mirë për karrierën profesionale.

Cili është FASTIP?

Fakulteti i Studimeve të Integruara me Praktikën (FASTIP) është një nga gjashtë fakultetet e Universitetit "Aleksandër Moisiu" Durrës.

Ky fakultet është hapur me Vendim të Këshillit të Ministrave nr. 827 datë 11.06.2008 "Për hapjen e Fakultetit të Studimeve të Integruara me Praktikën, pranë Universitetit "Aleksandër Moisiu" Durrës dhe për mënyrën e funksionimit të tij në periudhën kalimtare", i ndryshuar, dhe funksionon në bazë të sistemit dual të arsimimit, model i njëjtë me Akademitë Profesionale të Landit Baden-Würtemberg, Gjermani.

Fakulteti i Studimeve të Integruara me Praktikën (FASTIP) ofron studime universitare duale Bachelor në:

  • Menaxhim i Bankave 
  • Menaxhim i Hoteleri-Turizëm
  • Menaxhim i Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme

Çdo student që përzgjedh njërin nga programet e studimit që FASTIP ofron, përfiton:

1. Mësimdhënie cilësore nga profesorë të huaj dhe vendas

- Njohuritë më bashkëkohore të mësimdhënies i ofrohen studentëve të FASTIP nga profesorët e ftuar ndërkombëtarë dhe profesorët e brendshëm me eksperiencë të shkëlqyer akademike.

2. Garanci punësimi në profesion 

- Mbi 95% e studentëve të diplomuar në FASTIP janë punësuar direkt në kompaninë ku janë trajnuar profesionalisht për tre vite me rradhë.

3. Kurrikula në koherencë të plotë me nevojat e tregut

- Kurrikulat e FASTIP janë hartuar nga një grup pune me ekspertë të huaj (ekspertë të GIZ-Albania) dhe ekspertë vendas në përputhje me rezultatet e studimit të tregut.

4. Njohje dhe përdorim i gjuhës angleze si gjuhë pune 

- Mbi 60% e orëve mësimore në FASTIP zhvillohen në gjuhën angleze.

5. Përvojë pune në profesion që në muajt e parë të fillimit të studimeve në FASTIP

- Falë raportit 50% teori në auditoret e FASTIP dhe 50% trajnim profesional në kompani arrihet që studenti të fitojë përvojë pune që sapo fillon studimet në këtë fakultet.

6. Ofertë punësimi në profesion

- Rekrutimi i studentëve realizohet përmes një konkursi pranimi (testim në anglisht + intervistë punësimi). Kompanitë janë ato që rekrutojnë studentët tanë duke u dhënë statusin e dyfishtë: student dhe i punësuari i kompanisë në të njëjtën kohë.

Menjëherë pas përfundimit të programit tre vjeçar të studimit, studenti i FASTIP merr në dorë:

  • Diplomën Bachelor (diplomë me 180 kredite lëshuar nga Universiteti "Aleksandër Moisiu" Durrës), me të cilën ka mundësi të vazhdojë studimet në programe Master brenda apo jashtë vendit, 
  • Kontratën e punës nga kompania ku ka zhvilluar trajnimin profesional për tre vite me rradhë.

/portali DurresLajm/

Video: 
Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Drejtoria e Përgjithshme e Doganave ka ngritur alarmin për falsifikimin e pijeve dhe futjen e tyre kontrabandë.

Paraditen e kësaj të enjteje, dy persona ende të paidentifikuar kanë rrahur para Prokurorisë së Durrësit, avokatin e njohur Ilia Ilia.

Departamenti i Marketingut në Fakultetin e Biznesit, Universiteti "Aleksandër Moisiu", Durrës, ka bërë me dije se duke filluar nga ky vit

Për çdo vit në sezonin e verës, breshkat e detit dalin jashtë ujit dhe lëshojnë vezët e tyre në plazhet me rërë në rajonin lindor dhe jug

Vijojnë ndryshimet në Prokurorinë e Krimeve të Rënda. Mësohet se me firmën e kryeprokurores, Arta Marku, prokurori Genti Osmani, nga sekt

Policia Kufitare e Rinasit vijon shpërndarjen e fletëpalosjeve të prodhuara enkas për turistët e huaj si dhe për pushuesit shqiptarë që j

Prokuroria pranë Gjykatës së Shkallës së Parë për Krimet e Rënda ka vendosur sekuestro mbi pasuri të luajtshme/të paluajtshme të shtetasv

Media belge “La Dernier Heure” ka publikuar një shkrim tjetër për të shumëkërkuarin Safet Rustemi, i cili sipas tyre ndodhet në qytetin e

Ambasada amerikane në Tiranë ka publikuar disa orientime lehtësuese për të gjithë shtetasit shqiptarë që aplikojnë për një vizë amerikane

Të tjera lëkundje vijojnë të ndihen në Durrës në orët e para të mëngjesit të sotëm.