Biznesi brenda datës 12 shkurt të dorëzojë deklaratën vjetore

Postuar: 06/02/2018 - 08:38

Të gjithë tatimpaguesit subjekt i tatimit të thjeshtuar mbi fitimin duhet që brenda datës 12 shkurt të dorëzojnë deklaratën vjetore për periudhën tatimore të lidhur me vitin kalendarik 2017.

Sipas ligjit “Për sistemin e taksave vendore”, kjo deklaratë vjetore duhet të dorëzohet nga tatimpaguesit, subjekt i tatimit të thjeshtuar mbi fitimin e biznesit të vogël, me qarkullim nga pesë deri në tetë milionë lekë, ku të jepen hollësisht të ardhurat gjithsej, shpenzimet e zbritshme, fitimi i tatueshëm, tatimi për t’u paguar, si dhe çdo hollësi tjetër e përcaktuar me udhëzim të ministrit të Financave për plotësimin dhe dorëzimin e deklaratës tatimore vjetore.

Detyrim kanë edhe të gjithë tatimpaguesit e tatimit të thjeshtuar mbi fitimin me qarkullim vjetor nga 0 (zero) deri në 5 (pesë) milionë lekë. Këta tatimpagues e plotësojnë këtë deklaratë sipas mënyrës së përcaktuar në udhëzimin e ministrit të Financave dhe Ekonomisë.

Administrata tatimore përmes një njoftimi për shtyp këshillon tatimpaguesit të plotësojnë korrektësisht dhe në afat këtë deklaratë vjetore për të shmangur penalitetet administrative.

Tatimpaguesit mund t’i drejtohen sporteleve të shërbimit ndaj tatimpaguesve në të gjithë vendin ose të telefonojnë në numrin pa pagesë të qendrës së thirrjeve 0800 00 02 për informacion dhe asistencë lidhur me plotësimin dhe dorëzimin e kësaj deklarate.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Nëse ke vendosur të blesh një shtëpi që kushton 75 mijë euro dhe banka të financon deri në 70% të shumës, pra 52,500 euro, dilema e shumë

Monedha e përbashkët ka shënuar një tjetër rënie të fortë gjatë ditës së sotme në tregun vendas, duke arritur në nivelin më të ulët që ng

Gjatë janarit dhe shkurtit bankat e nivelit të dytë kanë afishuar në vende të dukshme një tabelë ku sanksionohet një kufi i ri për sasinë

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve publikoi një material ku sqarohen të ardhurat personale që tatohen dhe ato që nuk tatohen.

Tregtia është sektori nga sigurojnë fitimet pjesa më e madhe e njerëzve në vend.

Eksportet kanë shënuar një ecuri të mirë në muajin e parë të këtij viti, duke vijuar tendencën pozitive të shënuar edhe gjatë vitit të ka

Italia është partneri më i madh tregtar i Shqipërisë, me 57% të totalit të eksporteve dhe 28% të importeve, sipas të dhënave të INSTAT.

Dëgjojmë aq shumë për turizmin, rritjen e numrit të vizitorëve, kontributin në Prodhimin e Brendshëm Bruto por mbi të gjitha për lulëzimi

   Bashkia e Durrësit e pranon që viti 2018 nuk ka hyrë aq i mbarë sa pritej, as për biznesin e as për konsumatorin.