Edhe Thumanë-Kashar me koncension! Gara nis me 245 milionë euro...për 13 vjet

Postuar: 18/04/2018 - 19:18

   Ministria për Infrastrukturën dhe Energjinë hapi procedurën e dhënies me koncesion/PPP Projektit te Rruges Thumane – Fushe-Kruje – Vore – Kashar.

Fondi limit i vendosur për këtë procedurë është 31.7 miliardë lekë (245.7 mln euro) por hapja e garës nënkupton se ofertat mund ta ulin më tej këtë vlerë. Aktualisht Gener 2 është kompania që ka shfaqur interes për ndërtimin e projektit dhe falë ofertës së pakërkuar është shpërblyer me 8.5 pikë. Ndërsa gjithë operatorët e tjerë hyjnë në garë me zero pikë Gener 2 e fillon atë me 8.5 pikë.

Projekti i rrugës
Gjurma e rruges fillon nga Thumana, 150m në brendësi të autostradës ekzistuese me 4-korsi, që lidh Milotin me Thumanën në drejtim të Fushë – Krujës. Gjurma e rruges vijon me një kthesë djathtas dhe vazhdon e drejtë ne fusha deri në afërsi të Fushë-Krujës. Më pas me anë të një kthese te dyfishtë i afrohet Aeroportit të Rinasit. Gjurma e rruges vazhdon në krahë të djathtë të rrugës automobilistike të Rinasit, deri në lidhjen e saj me Autostradën Tiranë-Durrës në Kashar (rreth km te 12-te ne drejtimin Tirane Durres).

Vlerësimi i ofertave
Nga 100 pikë që ka në total procedura të paktën 35 pikë janë parashikuar për propozimin teknik për ndërtimin e rrugës dhe mirëmbajtjes. Për ndikimin mjedisor oferta do të vlerësohet me 20 pikë kurse për ndikimin social 10 pikë. Po kaq, pra 10 pikë parashikohen edhe për afatin e përfundimit kurse për ofertën financiare është menduar 25 pikë.

Kushtet
Dhënia me koncesion /PPP “Per ndërtimin dhe mirëmbajtjen e Aksit Rrugor Thumanë–Fushë-Krujë–Vorë–Kashar”, do të bëhet parimit të “Projektit me Çelësa në dorë”. Kushtet thelbësore të kesaj procedure përfshijnë:
Objekti i kontrates se koncesionit/PPP: “Ndërtimi dhe Mirëmbajtja e Aksit Rrugor Thumanë–Fushë-Krujë–Vorë–Kashar”
Kohëzgjatja e kontratës së koncesionit/PPP: 13 vjet

Aktivitetet për t’u kryer nga koncesionari: “Ndërtimi dhe Mirëmbajtja e Aksit Rrugor Thumanë–Fushë-Krujë–Vorë–Kashar” sipas standardeve të miratuara nga Autoriteti Kontraktues.

Burimet e të ardhurave të Koncesionarit: një pagesë disponueshmërie vjetore e pagueshme nga Autoriteti Kontraktues për Koncesionarin, niveli i së cilës do të përcaktohet në ofertën e paraqitur nga konkurentët.

Pagesa e pare e kestit do te kryehet nga Autoriteti Kontraktues, kur Koncesionari te kete kryer jo me pak se 25% te punimeve.
Kryqezimi tek Aeroportit i Rinasit dhe Doganes /Monitor

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Borxhi total që institucionet shtetërore, familjarët dhe bizneset kanë ndaj Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë Elektrike arriti 72.9

Ndryshimi i strukturës qeveritare pas zgjedhjeve të qershorit 2017 dhe riformatimi i zyrave të administratës qendrore sidomos, ka rritur

Për emigrantët ardhja për pushime në gusht në Shqipëri është kthyer në një kalvar të vërtetë pritjesh pa fund në aeroporte dhe çmimesh të

   Dollari amerikan arrin majat edhe në tregun vendas.

   Çmimet e apartamenteve në kryeqytet pësuan një rënie gjatë tremujorit të dytë me 2.5%.

   Rreth dy miliardë euro do të duhet të investojë Shqipëria në sektorin e energjisë elekterike për dekadën e ardhshme, dhe të gjitha kët

Kontrolli i faturave, tatimet do ndërtojnë sistem të ri për të ulur evazionin dhe gjurmuar pasuritë e tatimpaguesve, hapet te

Ashtu siç edhe paralajmëroi Guvernatori Gent Sejko më herët në konferencën për shtyp, Banka e Shqipërisë do të vazhdojë të blejë valutë n

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve, në kuadër të planit të sezonit turistik 2018 që po zbaton aktualisht ka dhënë informacion lidhur me

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike (OSHEE) është kthyer tërësisht në duart e qeverisë shqiptare, pasi i është paguar edhe kë