Durrës, UKD-ja përfundon investimin në lagjet 7 dhe 10

Postuar: 05/05/2015 - 14:04

5 maj 2015 - Ujësjellës Kanalizime Durrës (UKD) ka përfunduar investimin për furnizimin me ujë për rreth 110 familje në lagjet nr. 7 dhe 10 të qytetit.

Bëhet fjalë për familje që kanë ndërtuar banesat e tyre në zonën e kodrës përreth fabrikës së tullave dhe në drejtim të kodrës së Vilës.

Investimi është kryer me fonde të vetë Ujësjellësit. Dega teknike e UKD-së ka shtrirë rreth 1200 metër linear tubacione të total të diametrave 140, 110, 90 dhe 63 mm. Së bashku me shtrirjen e këtyre linjave, janë vendosur edhe kasetat ku janë instaluar matësat e ujit për të gjitha familjet që nuk furnizoheshin me ujë. Bëhet fjalë për zona që nuk merrnin ujë prej shumë vitesh dhe që akoheshin për mungesën e këtij shërbimi.

Në përfundim të këtyre punimeve UKD-ja pritet të nisë një investim të ngjashëm në lagjen nr. 8, në pjesën e kodrës pas spitalit. Edhe në këtë zonë gjenden familje që nuk furnizohen rregulisht me ujë të pijshëm dhe  UKD-ja pritet të veprojë në të njëjtën mënyrë, duke shtrirë linjë të re për furnizimin e tyre. Aktualisht banorët në këtë zonë marrin ujë nëpërmjetit rrjetit që vjen nga rruga kryesore, por për shkak se janë në një lartësi të konsiderueshme, nuk mund të marrin ujë të pijshëm me këtë linjë. Ata do të kenë në dispozicion një linjë të re nga kodra që do të jetë vetëm për banesat që gjenden në skaj të lagjes nr. 8 të qytetit.

/agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Ujësjellës Kanalizime Durrës vazhdon aksionin në terren për kontrollin dhe verifikimin e të gjithë abonentëve që kanë problem në lidhje m

Ministria e Infrastrukturës e Energjisë në bashkëpunim me GIZ organizuan në Durrës një konferencë në kuadër të Ditës Botërore të Ujit me

Në Bulqizë ka nisur një stuhi e fuqishme e shoqëruar me erë dhe borë. Temperaturat janë ulur ndjeshëm dhe në qytet nuk ka asnjë lëvizje.

Administrata e Trump nuk e konfirmoi por as nuk e mohoi deklaratën e shqiptarit që kandidon si guvernator në Konektikat.

Gjatë ditës së sotme, Autoriteti i Kombëtar i Ushqimit në bashkëpunim me Hetimin Tatimor dhe Sektorin e Krimit Ekonomik kanë kryer kontro

Drogë nga Shqipëria në Itali, shkatërrohet banda e trafikantëve.

Në zbatim të planit të bashkëpunimit midis Forcës Detare shqiptare dhe asaj të Turqisë, ditën e Sulltan Novruzit në portin e qytetit të D

Kapriçot e pranverës do të vijojnë gjatë gjithë marsit.

Policia gjermane përmes disa bastisjeve të mëdha ka shpartalluar një bandë e cila dyshohet të ketë bërë ndërmjetësime me pagesë të martes