Durrës, përfundon investimi për përmirësimin e rrjetit të furnizimit me ujë në 5 lagje

15/05/2019 - 08:37

Ujësjellës Kanalizime Durrës po punon duke kryer një sërë investimesh për të rritur orarin e furnizimit me ujë, si në sasi, ashtu edhe në cilësi. Për arritjen e këtyre qëllimeve janë të nevojshme investimet, mirëmenaxhimi i ndërmarrjes dhe më e rëndësishmja është ndërgjegjësimi i qytetarëve për rëndësinë e mos shpërdorimit dhe mos abuzimit me ujin e pijshëm. 

Vitin e fundit Ujësjellës Kanalizime Durrës ka arritur një përmirësim të kënaqshëm të treguesve tekniko-financiarë të ndërmarrjes dhe për këtë arsye Qeveria Shqiptare së bashku me Bashkinë Durrës ka shtuar fondet për qytetin tonë për projektet në fushën e ujësjellës kanalizimeve. Këto fonde po investohen në zona të ndryshme të qytetit të vjetër, por duke i kushtuar një kujdes të veçantë edhe investimeve të mëdha në njësitë administrative Sukth, Ishëm, Manzë, Katund i ri, Rrashbull. Një nga këto projekte është edhe ai që sapo ka përfunduar për përmirësimin e furnizimit me ujë në 5 lagje të qytetit, lagjia nr. 1, 4, 5, 8 dhe lagjen 18, në të cilat është ndërhyrë për shtrimin e rrjetit kryesor të furnizimit si dhe atë sekondar dhe terciar. Konkretisht, një zonë e lagjes nr. 8, po furnizohet me ujë 24 orë pa ndërprerje dhe UKD të njëjtën gjë synon ta realizojë shumë shpejt edhe për pjesën tjetër të qytetit si dhe zonën e fshatrave.

Pesë zonat e mësipërme kanë të përbashkët:

-amortizimin e rrjetit ekzistues të ndërtuar para viteve ‘90, e për rrjedhojë humbje të shumta në rrjet dhe cilësi jo e mirë e ujit.

-rritjen e nevojës për ujë pas viteve ’90 me përdorimin e pajisjeve elektro-shtëpiake

-rritja e popullsisë për shkak të migrimit të brendshëm

-ndërhyrjet e paligjshme ndër vite në rrjetin e furnizimit me ujë

Sipas llogaritjeve të kryera nga grupi i verifikimit, nga ky investim përfitojnë rreth 2000 banorë, ndërkohë që në disa zona në këtë moment kemi arritur një furnizim prej 24 orësh ujë pa ndërprerje. Investimi pashikonte shtrimin e 3500 metër linear rrjet si dhe ndërtimin e 20 kaseta për instalimin e matësve të ujit.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

OSBE ka bërë apel para protestës së sotme kombëtare të opozitës se duke thënë se hedhja e gurëve dhe shashkave është e papranueshme.

Ministria e Brendshme ka publikuar listën përfundimtare të zgjedhësve për zgjedhjet vendore të datës 30 Qershor 2019.

Pak orë përpara protestës së opozitës së bashkuar, Ambasada Italiane u ka bërë thirrje qytetarëve që të shmangin grumbullimet dhe turmat

Banorët e Unazës së Durrësit kanë protestuar duke kërkuar vendosjen e një mbikalimi që i ndihmon ata për të kaluar nga njëra anë e rrugës

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku paralajmëroi së fundmi planet e afërta të qeverisë “Rama” për dhënien me konce

Pjesa e parë e ditës do të dominohet nga mot kryesisht i kthjellët në të gjithë vendin, por në zonat malore herë pas here do të ketë kali

Krahas vizitës në bashkinë e Durrësit dhe PS-në lokale, ministrja e Arsimit Besa Shahini ka zhvilluar një takim edhe në UAMD.

Përfaqësues të Strukturës së Investimeve për Ballkanin Perëndimor ( WBIF), Komisionit Europian dhe BERZH, kanë zhvilluar një vizitë në Po

Pavarësisht nga disa informata se Paketa e Zgjerimit 2019 do të shtyhet, Ballkani Perëndimor Evropian zbulon se miratimi dhe publikimi i