Prezantohet projekti "Monitorimi alternativë i cilësisë së ajërit, ndotjes nga zhurmat dhe gjelbërimit urban në Bashkinë Durrës" (VIDEO)

05/02/2019 - 15:49

Qendra Mjedisore për Mbrojte, Edukim dhe Reahabilitim (EPER Center) dhe Shoqata Ecomjedisi Durrës, kanë prezantuar projektin "Monitorimi alternativë i cilësisë së ajërit, ndotjes nga zhurmat dhe gjelbërimit urban në Bashkinë Durrës".

Ky projekt, synon të avokojë për ndikimin në politikat për mushkëritë e gjelbërta të Bashkisë Durrës për cilësinë e ajrit, ndotjes nga zhurmat dhe gjelbërimin urban në nivel lokal, përmes kryerjes së monitorimeve alternativë. Ky projekt mbështetet nga metodologjia e implementuar nga CO-Plan & Milieukontakt Shqipëri.

Objektivi i këtij aktiviteti ishte prezantimi i projektit dhe identifikimi i partnerëve potencialë për të bashkëpunuar në Bashkinë Durrës, si dhe vlerësimi i angazhimit të tyre korrekt në zbatimin e aktiviteteve të këtij projekti.

Në takim ishin të pranishëm përfaqësues të institucioneve lokale, përfshirë bashkinë e qytetit, përfaqësues nga prefektura, DAS, Agjensia Rajonale e Mjedisit Durrës, Inspektriati i Mjedisit dhe Pyjeve në Durrës, Drejtoria e Sëndetit Publik, aktvistë të shoqërisë civile me në fokus mbrojtjen e mjedisit, etj..

Ky projekt realizohet në kuadër të projektit "Mushkëri të gjelbërta për qytetet tona-Platforma alternative dhe gjithëpërfshirëse për monitorimin e cilësisë së ajrit, ndotjes nga zhurmat dhe gjelbërimit urban për të ndikuar në politikat në nivel lokal", zbatuar nga CO-PLAN & Milieukontakt Shqipëri. Ky projekt mbështetet nga Delegacioni i Bashkimit Europian në Shqipëri.

/portali DurresLajm/

Video: 
Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

“15 banesa të pabanueshme në njësitë administrative të bashkisë së Shijakut dhe 95 banesa me dëmtime të lehta.

Të shumtë kanë qenë qytetarët e Durrësit që e kanë kaluar natën jashtë nga frika e lëkundjeve sizmike apo nga dëmtimet e pësuara në banes

Një qytetar ka dërguar në redaksinë e DurrësLajm foto nga dëmtimet tek pallati 8-katësh ku ai banon.

Çadra te stadiumi dhe qendër e hapur tek Kovaleshenca në Durrës për të pritur banorët banesat e të cilëve janë të dëmtuara.

Dy tërmete të tjera janë regjistruar në harkun e një ore mëngjesin e sotëm në Durrës.

Durrësi zgjohet nga një tjetër lëkundje sizmike. 

Sërish lëkundje të forta tërmeti në Durrës gjatë natës.