Probleme me pasurinë, KPA shkarkon kreun e prokurorisë së Durrësit

30/09/2020 - 20:51

Komisioni i Pavarur i Apelimit ka shkarkuar nga detyra kreun e Prokurosisë së Durrësit, Ferdinand Elezi. Vendimi Është marrë ditën e sotme nga trupa gjykuese e kryesuar nga Albana Shtylla.

Me vendimin e sotëm KPA ka konfirmuar vendimin e marrë në 9 prill 2019 nga

Vendimi

Trupi gjykues i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, i përbërë nga Albana Shtylla kryesuese, Ina Rama relatore, Ardian Hajdari, Natasha Mulaj, Rezarta Schuetz anëtarë, shpalli vendimin për çështjen (JR) nr.35/2019, datë 31.07.2019, që lidhet me ankimin e subjektit të rivlerësimit Ferdinand Elezi, kundër vendimit nr. 138, datë 09.04.2019 të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit.

Në përfundim të gjykimit në dhomë këshillimi, trupi gjykues, bazuar në nenin 66, pika 1, germa “a” e ligjit nr.84/2016, “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”, me shumicë votash, vendosi:

1. Lënien në fuqi të vendimit nr. 138, datë 09.04.2019 të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, që i përket subjektit të rivlerësimit Ferdinand Elezi.

2. Ky vendim është përfundimtar dhe ka efekt të menjëhershëm.

U shpall sot, në Tiranë, më datë 30.09.2020.

Seanca në KPK

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit zhvilloi seancën dëgjimore për Drejtuesin Prokurorisë së Apeit Durrës Ferdinand Elezin. Subjekti u rivlerësua ne të tre kriterët për pasuri, figurë dhe aftësi profesionale.

Në raportin e Inspektoriatit të Lartë të Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive dhe Konflikti të Interesit, thuhej se prokurori Elezi ka kryer deklarim të saktë në përputhje me ligjin, ka burime financiare të ligjshme dhe nuk gjendet në situatën e konfliktit të interesit.KPK ka kryer një hetim të thelluar ku rezulton të ketë pasuri si më poshtë:

Apartament 124 m2 në Komunën e Parisit, i blerë më 5 Shtator 2000 me vlerë 40 mijë dollarë; apartament 55 m2, 30 mijë euro 2005, apartament në Durrës blerë në 2007 me vlere 4 milionë lekë.

Nga hetimi i KPK rezultuan se këto pasuri të mos kanë përputhje vlera e blerjes së deklaruar me atë të tregut. Zyrë 45 m2 e blerë 60 mijë euro në 2005 nga hetimi i KPK ka rezultuar se ka mospërputhje midis datës së blerjes së deklaruar nga subjekti dhe datës kur është bërë nënshkrimi i kontratës.

Apartamenti 77 m2 në Durrës ishte apartament i bashkëshortes i deklaruar në shumën 1 milion lekë si pjesë përbërëse e ¼. Bashkëshortja e subjektit ka qenë bashkëpronare dhe kjo pasuri nuk është deklaruar as në 2004 dhe në asnjë nga deklaratat periodike dhe as burimin e krijimit. Në lidhje me vlerësimin e figurës, DSIK ka dorëzuar nje raport ku konstaton përshtatshmëri për vazhdimin e detyrës.

Aftësitë profesionale në raportin e sjellë nga Prokuroria i Përgjithshme thuhet se ne vitet 2014-2016 është vlerësuar shumë mirë. Pranë KPK-së kanë mbërritur 2 denoncime.  Por në përfundim të hetimeve nuk janë gjetur shkelje.

Vendimi i KPK-së:

1. Shkarkimin nga detyra të subjektit të rivlerësimit, z. Ferdinand Elezi, me funksion prokuror dhe drejtues në Prokurorinë pranë Gjykatës së Apelit Durrës.

2. Vendimi i arsyetuar me shkrim u njoftohet subjektit të rivlerësimit, Komisionerit Publik dhe vëzhguesve ndërkombëtarë, si dhe publikohet në faqen zyrtare të internetit të Komisionit, në përputhje me pikën 7, të nenit 55, të ligjit nr. 84/2016.

3. Ky vendim mund të ankimohet pranë Kolegjit të Posaçëm të Apelimit nga subjekti i rivlerësimit dhe/ose Komisioneri Publik 15 ditë nga data e njoftimit të vendimit të Komisionit.

4. Ankimi depozitohet pranë Komisionit të Pavarur të Kualifikimit.

Ky vendim u shpall në Tiranë, më datë 09.04.2019.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Vijon pa ndërprerë Operacioni Forca e Ligjit, në zbatim të detyrave të përcaktuara në Aktin Normativ të datës 31 janar 2020.

Punimet në sheshin “Shqiponja”, pjesë e projektit të Unazës së madhe të Tiranës, kanë hyrë në një fazë te re.

Gjykata e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit te Organizuar ka pranuar ditën e sotme kërkesën e Altin Avdylaj dhe të mbrojtësit të tij

Në Durrës ka nisur puna për ndërtimin e pallateve të cilat u shembën me eksploziv nga IKMT pasi kishin pësuar dëmtime të rënda nga tërmet

Vendi ynë sot do të mbizotërohet nga alternime kthjellimesh dhe vranësirash duke sjellë mot të kthjellët por që herë pas here do të zëven

Pas mesnatës së kësaj të diele, në rrethrrotullimin e sheshit Shqiponja, në hyrje të Tiranës, do të ketë devijime të lëvizjes së automjet

Një grup prej 35 personash është dënuar me 192 vite burg në total nga Gjykata për Korrupsionin dhe  Krimin e Organizuar.

"Brenda 80 ditësh do të realizohen 7 nga 9 lotet e projektit për riparimin e muraturave në mjediset e përbashkëta në 458 pallatet e d

Dita e hënë do të sjellë sërish rrezet e diellit, pas dy ditëve me shi në të gjithë territorin.

Ministria e Shëndetësisë ka bërë të ditur përditësimin e situatës Covid në vendin tonë. Në 24 orët e fundit kanë rezultuar pozitivë 299 q