Projekt Buxheti Afatmesëm 2020-2022, bashkia Durrës publikon datat e Dëgjesave Publike

15/11/2019 - 18:05

Bashkia Durrës njofton se në datat 18-27 nëntor do të zhvillojë disa dëgjesa publike në kuadër të përgatitjes së Projekt Buxhetit Afatmesëm për vitet 2020-2022.

Dëgjesat janë edhe në kuadër të “Transparencës Publike” dhe gjatë tyre pritet të diskutohen me përfaqësues të komunitetit, biznesit, OJQ dhe Shoqëri Civile nëpër njësi administrative dhe brenda në qytet tё gjitha projektet, sherbimet dhe investimet e realizuara gjate vitit 2019 dhe buxheti afatmesem 2020-2022,

Dëgjesat Publike do të jenë të përqendruara në programet kryesore të zhvillimit të Bashkisë Durrës.

Dëgjesat nisin në datë 18 nëntor, ora 10.00-13.00, në kompleksin “Reon”, Manëz, ku do të jenë të pranishëm përfaqësues të komunitetit nga njësitë administrative Manëz, Ishëm dhe Sukth. Në fokus të diskutimeve do të jenë Paketa Fiskale; infrastruktura rrugore dhe transporti publik; investimet, strehimi dhe shërbimi social; arsimi parashkollor dhe parauniversitar, investimet në arsim dhe shërbimet publike.

Në datë 20 nëntor, ora 10.00-13.00 ndalesa e rradhës do të jetë në njësinë administrative Rrashbull, ku do të jenë të pranishëm përveç përfaqësuesve nga bashkia edhe banorë të Katundit të Ri dhe Rrashbullit.

Në datë 22 nëntor, parashikohet takim me përfaqësues të komunitetit të Nj/A Nr.1,2,3,4,5 dhe 6, OJF –ve dhe komisionet e Këshillit Bashkiak në ambientet e KB-së Durrës, ora 10.00-12.00 gjatë të cilit do të diskutohen Paketa Fiskale (Taksa e popullatës) dhe “Prezantimi i projekteve të Shërbimit Social per PBA 2019-2021”.

Në datë 25 nëntor, ora 10.00-12.00, do të diskutohen “Cështje të përgjithshme ekonomike dhe tregtare” dhe “Turizmi” me përfaqësues institucionesh, OJQ dhe shoqëri civile, qytetarë, përfaqësues nga komuniteti lokal, grupet keshillimore vendore dhe komisionet e Këshillit Bashkiak etj.

Ndërsa në datë 27 nëntor, ora 10.00-12.00, në sallën e Këshillit Bashkiak Durrës do të diskutohet me përfaqësues të komunitetit të Nj/A Nr.1,2,3,4,5 dhe 6, përfaqësues të biznesit të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë, përfaqësues ekspert kontabël etj Paketa Fiskale, Infrastruktura rrugore & transporti publik / Investimet; Arsimi parashkollor dhe parauniversitar; Shërbimet publike Investimet ne arsim.

Në linkun e mëposhtëm gjeni edhe më të detajuar informacione të përgjithshme për dëgjesat publike: 

https://www.durres.gov.al/images/Kalendari_Degjesave_Publike_2020-2022.pdf

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Votat për referendumin mbi shkurtimin e numrit e deputetëve dhe senatorëve kanë përfunduar për gati një javë, ku “Po”-ja fitoi bindshëm.

Covid-19 ishte shkak pse gazetari Erjon Skëndaj, mungoi për një kohë të gjatë në kronikat informative, apo lidhjet e drejtpërdrejta në Ne

Ambasadorët e BE në ditën Europiane të Gjuhëve i janë drejtuar me një mesazh qytetarëve të Shqipërisë për të respektuar masat ndaj COVID-

Pushteti vendor ka rritur ndjeshëm borxhet në pjesën e parë të vitit, ndikuar edhe nga situata e vështirë financiare e krijuar nga pandem

Bashkia e Durrësit ka reaguar zyrtarisht pas akuzave të ngritura nga kryetari i PD Durrës Ferdinand Xhaferaj lidhur me një pallat në lagj

Informacionet e marra nga Instituti i Gjeoshkencave, Ujit dhe Mjedisit dhe nga qendrat sinoptike homologe të vendeve fqinjë flasin për nj

Çfarë bie jashtë, pikon e futet brenda banesës së familjes Gjera në Hamallaj të Durrësit.

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë ka informuar përmes faqes së saj zyrtare në internet lidhur me situatën e përgjithshme të trans

Ndryshimi i menjëhershëm i motit nga vlera ekstremisht të larta përsa i përket muajit shtator në vlera normale, sjellin dhe këto mini stu