Durrës, rriten volumet e transportit të mallrave me tragete në 4 muajt e parë të vitit 2021

11/05/2021 - 20:13

Volumi i mallrave me tragete nëpërmjet portit të Durrësit në periudhën janar-prill ka shënuar rritje, krahasuar me të dy vitet paraardhëse, ndërsa numri i udhëtarëve krahasuar me vitin 2019 mbetet ende i ulët për shkak të kufizimit të zgjatur të shkaktuar nga pandemia që nga fillimi i vitit të kaluar.

Statistikat e përgatitura nga sektori përkatës në APD, dëshmojnë se në katër muajt e parë të këtij viti një rritje të volumit të mallrave përkatësisht prej 1 dhe 28 përqind më shumë se janar-prilli i 2019 dhe 2020.

Në këto katër muaj, afro 300 mijë tonë mallra janë përpunuar nga tragetet e linjave Durrës – Bari dhe Durrës – Ankona e kthim.

Ndërkaq, numri i udhëtarëve në këto katër muaj ka arritur në afro 108 mijë; 23 përqind më i ulët se në vitin 2019, por 8 përqind më i lartë se sa vitin e kaluar, i cili u karakterizua nga lëvizjet e pakëta të pasagjerëve për shkak të Covid-19.

Për herë të parë, në janar-prill 2021 numri i mjeteve të vogla për pasagjerë ka qenë më i vogël se sa ai i automjeteve me mallra, rreth 24 mijë autovetura përballë afro 26 mijë kamionëve dhe trailerëve.

Që nga fillimi i vitit tragetet e linjave kanë kryer 287 lundrime vajtje – ardhje nga Durrësi.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), në një deklaratë pas përfundimit të misionit në distancë me Shqipërinë, i ka rekomanduar qeverisë që të

Paratë që emigrantët dërgojnë tek të afërmit e tyre në Shqipëri (remitancat) arritën në 169 milionë euro në tremujorin e parë të vitit, d

Drejtori i Përgjithshëm i Doganave, Genti Gazheli, zhvilloi një takim me biznese që aderojnë në Dhomën e Tregtisë dhe Industrisë së Durrë

Enti Rregullator i Energjisë (ERE) vendosi që të shfuqizonte vendimin e janarit të këtij viti kur i dha mundësinë Operatorit të Sistemit

Për vitin 2020, bashkitë në vend kanë ndjerë goditjen e pandemisë dhe gjithashtu të tërmetit.

Nga institucionet e arsimit dhe formimit profesional në Shqipëri do të ofrohen 122 kualifikime profesionale.

Treguesi i ndjesisë ekonomike arriti për herë të parë që prej nisjes së pandemisë mbi nivelin e mesatares historike, duke shënuar indeksi

Importi i bananeve në vitin 2020 arriti një tjetër rekord historik.

Rritja e numrit të vetëvrasjeve në Shqipëri u atribuohet faktorëve ekonomikë dhe socialë.

Një listë e detajuar e Ministrisë së Financave, ku raportohet përdorimi i fondeve buxhetore për investime, tregon se procesi i zgjedhjeve