53 mijë biznese përfitojnë lehtësira, Denaj: Ja bizneset që nuk do tatohen

15/10/2020 - 17:40

Nga ndryshimet ligjore për sistemin e taksave vendore do të përfitojnë 53 mijë biznese të vogla të gjendura përballë vështirësive nga pandemia e koronavirusit.

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë Anila Denaj gjatë prezantimit në seancën plenare të projektligjit “Për sistemin e taksave vendore” sqaroi se si nëpërmjet këtyre ndryshimeve do të lehtësohet biznesi.

Pas pasojave të shkaktuar nga pandemia, Ministrja e Financave Anila Denaj ka njoftuar se do të ndryshohet ligji i sistemit të taksave vendore nga e cila do të përfitojnë 53 mijë biznese të vogla. Ndryshimet sipas saj synojnë lehtësim e barrës fiskale të subjekteve.

Denaj ka prekur gjithashtu dhe çështjen e heqjes së akcizës nga e cila do të përfitojnë 85 mijë fermerë.

Në fokus të një situate të vështirë në të cilën ndodhen bizneset, ministrja ka kërkuar votimin e këtij ligji duke lënë jashtë politikën parazgjedhore.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Banka Botërore i ka bërë një rishikim mbështetjes së reformave në disa vende përmes programeve të financimit që zbaton vit pas viti dhe S

Turizmi është një nga sektorët më të goditur globalisht sa i takon situatës së COVID-19 por edhe ai që mund të rimëkëmbet më shpejt.

Nga 1 janari i vitit të ardhshëm, pragu i regjistrimit në tatimin mbi vlerën e shtuar (TVSH) do të rritet në 10 milionë lekë, nga 2 milio

Mbivendosja e pasojave të tërmeteve me fillimin pandemisë së COVID –19 përballi bashkitë me një situatë dhe vështirësi të paprecedentë, k

Qëndrueshmëria e skemës së pensioneve mbetet vulnerabël prej rritjes së shpejtë të numrit të pensionistëve dhe rënien e fuqisë punëtore s

Pёrsa i pёrket korrigjimeve tё llogarieve bankare me probleme, për të përfituar ndihmën financiare sipas paketave tё miratuara nga Qeveri

Qeveria ka planifikuar të aktivizojë vitin që vjen edhe 6 kontrata të reja koncesionare me Partneritet Publik Privat me një vlerë 217,5 m

Derisa pandemia e koronavirusit po ndikon me shpejtësi te njerëzit që gjithnjë e më pak të përdorin para të gatshme, por edhe qeveritë me

Të ardhurat për frymë të shqiptarëve në vitin 2020 pritet të ulen me 425 dollarë, ose me gati 8% në krahasim me vitin e mëparshëm, sipas