Anijet e prodhuara në Durrës në vitin 1981 shiten për skrap

23/07/2013 - 20:06

DURRËS, 23 korrik 2013 – Tri javë para rokadës së drejtuesve të Autoritetit Portual Durrës (APD sha), për shkak të zgjedhjeve të 23 qershorit, më 12 gusht 2013, do të organizohet ankandi i hapur i shitjes së skrapit të mjeteve lundruese të mbytura në akuatoriumin e portit.

Më 22 korrik 2013 APD sha njoftonte se do të shesë me ankand më 12 gusht 2013, pak kohë para dorëzimit të menaxhmentit, ato që kanë mbetur nga anija e mallrave gjenerale 500-tonëshe “Lezha”, prodhim i vitit 1981 i ish-kantierit detar të Durrësit, rimorkiatori “Orikum”, po prodhim durrsak i vitit 1981, batipali.Bie në sy fakti që komisioni i ankandit nuk ka përcaktuar sasinë e skrapit, por vetëm vlerën fillestare prej 16 307 000 lekë.Kështu nuk bëhet transparent se me çfarë çmimi për njësi do të jepet ky skrap, ndryshe nga sa ndodh me specifikimet e hollësishme për ankandin e shitjes së vajrave dhe lubrifikanteve më 13 gusht 2013.

Info/

Anija për transport mallrash gjenerale “Lezha” është regjistruar në Organizatën Ndërkombëtare të Detare (IMO) me nr. 8835396, me flamur shqiptar, prodhim shqiptar i kantierit detar të Durrësit në vitin 1981 me kapacitet 500 tonë.

Ka punuar kryesisht në transport detar të brendshëm.

Në ngjarjet e marsit 1997 u mbyt anija 500 tonëshe “Lezha” gjë që vështirësoi mjaft manovrimin e trageteve dhe anijeve në akuatoriumin e portit.

Në vitin 1998, me fondin 2.2 milionë euro, u realizua pastrimi i sheshit të ish-NN Portit, nxjerrja e anijes ”Lezha” etj.

 

/th. m. Agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Struktura e borxhit të familjeve shqiptare është shumë e ndryshme, që nga kredia bankare deri tek tregjet informale, overdrafti dhe të as

Pas tërmeteve “tundet” qeveria, nuk regjistrohen pronat pa sigurim 10-vjeçar.

Mbi 2000 familje të vrojtuara nga Banka e Shqipërisë raportuan rënie të punësimit, të ardhurave dhe shpenzimeve në gjashtë muajt e parë t

Edhe gjatë ditës së sotme, monedha e përbashkët europiane ka fituar pikë ndaj Lekut vendas. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë,

Banka e Shqipërisë raportoi se çmimet e banesave janë rritur me 1.8 për qind në gjashtëmujorin e parë të vitit në raport me të njëjtën pe

Pas kërkesave të vazhdueshme të grupeve të interesit, procesi i fiskalizimit është shtyrë dhe nuk pritet më të fillojë më nga 1 janari, s

Ekonomia shqiptare pritet të ngadalësohet në 2.9% këtë vit, për shkak të uljes së prodhimit të energjisë nga pakësimi i reshjeve, raporto

Bankat në Shqipëri kanë efektivitet shumë të ulët në ekonomi, për shkak se japin kredi me një përqindje shumë më të ulët se depozitat që

Familjet e pasura shqiptare, 20 përqindëshi më të ardhurat më të larta, i ka limituar shpenzimet për hotele dhe restorante etj., më 2018

Sot ka dalë në qarkullim seria e re e kartëmonedhave 200 deri në 5000 lekë.