BB: Shqipëria ndër vendet me borxhin më të lartë në rajon

18/12/2012 - 15:29

TIRANE - Raporti i fundit periodik i Bankës Botërore mbi zhvillimet ekonomike vëren se pasiguria që ekziston në Eurozonë kërcënon edhe rajonin e Ballkanit, përfshi këtu edhe Shqipërinë. Sipas BB, rritja ekonomike e Shqipërisë për vitin 2012 e Shqipërisë 0,8%, ndërsa për vitin e ardhshëm rritja ekonomike parashikohet 1.6 për qind. 

“Rajoni i Evropës Juglindore është i ndikuar nga kriza. Rajoni ka pësuar ulje të rritjes ekonomike”, thuhet në raport. 

Për Shqipërinë vërehet se do të ketë rënie në ndërtim e bujqësi. “Mali i Zi, Shqipëria dhe Serbia kanë borxhin publik më të lartë”,- thuhet në raportin e BB, prandaj lëshohet apel i fortë që këto vende të ulin borxhin. 

Deficiti buxhetor, i cili sipas BB është 3.3% për Shqipërinë, vitin tjetër pritet të arrijnë në 3.6%. 

“Rajoni i Evropës Juglindore është i ndikuar nga kriza. Rajoni ka pësuar ulje të rritjes ekonomike”,- thuhet në raport. 

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Qendra e Tiranës rreth e qark sheshit “Skënderbej” po kthehet në një zonë me ndërtesa të larta, dendësia e të cilave, nuk i përgjigjet sh

Është porti më i madh në vend dhe një nga qytetet më të rëndësishme të vendit, por Durrësi ka mbetur prapa në kontributin e dhënë për rri

Gjergj Buxhuku, Administrator i Përgjithshëm i Konfindustrisë i kërkon ekzekutivit dhe grupit të menaxhimit të krizës kundër Covid-19 rik

Janë rreth 97 mijë punonjës që u është miratuar pagesa prej 40 mijë lekësh si pjesë e paketës së dytë financiare dhe 95 mijë prej tyre e

Shqipëria vlerësohet si një nga shtetet që do ta vuajë më shumë pandeminë e Covid-19 në ekonominë e saj, me një rënie që varion nga -5% s

Çmimet shumë të larta për blerjen e banesave, apartamenteve apo garazheve janë në disnivel të lartë me të ardhurat që kanë shqiptarët.

Shumëkush habitet me numrin e lartë të kafeneve që ka në Shqipëri, që i gjen në çdo cep.

Pandemia e koronavirusit po nxit rritjen e ekonomisë përmes qëndrimit në shtëpi.

Qeveria ka ndryshuar vendimin i cili i hap rrugë aplikimit të bizneseve të mëdha për të marrë kredi të buta në bankat e nivelit të dytë p

Marrëveshja e kredisë me vlerë 139.3 milionë SDR e publikuar në faqen e internetit të Kuvendit të Shqipërisë thotë se interesi i paguar p