BB: Shqipëria shënon rritjen më të lartë të punësimit në rajon

02/05/2019 - 07:48

Shqipëria është vendi më nivelin më të lartë të punësimit në rajon, evidenton Banka Botërore në raportin më të fundit për vendet e Ballkanit Perëndimor.

BB thekson se Shqipëria shënoi nivelin më të lartë të punësimit me 52,1% duke regjistruar rritjen më të madhe me 1,8% në vitin 2018.

Në raportin e BB, evidentohet gjithashtu se në Shqipëri, punësimi në industri u rrit me 3,9% në vitin 2018 dhe punësimi në shërbime me 2,5%. Nga ana tjetër, punësimi në sektorin publik u rrit me 4,3%.

Punësimi i fuqisë punëtore arriti 59,4% në Shqipëri, theksoi BB duke e cilësuar një rekord për rajonin. Pjesëmarrja në punësim u përmirësua sepse gjithnjë e më shumë gra hyjnë në tregun e punës.

Megjithatë rritja e pjesëmarrjes së grave në punësim ishte më e ulët se sa ajo e burrave gjatë zgjerimit ekonomik në vitin 2018.

Por pjesëmarrja e grave ka një nivel prej 51% në Shqipëri që është më e larta në rajon.

Gjithashtu, BB thekson se në Shqipëri u rritën pagat në sektorin privat që përkon me një rritje të fuqishme prej 13% nga viti në vit. /ATSH

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Në një deklaratë për mediat, investitorët e huaj që operojnë në Shqipëri kanë bërë thirrje klasës politike shqiptare që të gjejnë një zgj

Në 10 të punësuar në Shqipëri, gati gjashtë prej tyre janë të vetëpunësuar ose punojnë në biznesin e familjes.

Gazetari i ekonomisë, Klodian Tomorri, me anë të një shkrimi të publikuar në rrjetet sociale, tregon sesi sipas tij, kostoja e rrugës Mil

Monedha e përbashkët nuk po ndal rënien në tregun vendas.

Taksa e ndërtesës e cila vitin e shkuar iu nënshtrua reformimit në metodologji duke pasur si bazë vlerën e truallit dhe sipërfaqen e ndër

Ndonëse zyrtarisht të varfër, shqiptarët arrijnë të kursejnë, duke lënë mënjanë kënaqësitë e jetës, duke pasur ndihmën e të afërmeve emig

Në pesë muajt e parë të vitit, Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë Elektrike i është dashur të zhvillojë disa dhjetëra procedura prok

Administrata Tatimore njofton se çmon shumë të rëndësishëm komunikimin informues dhe ndërgjegjësues me opionin publik dhe komunitetin e t

Shpenzimet që i duhen një familjeje mesatare në muaj për të kryer një jetë dinjitoze, janë gati 50% më të larta sesa të ardhurat që ata m