Biznesi durrsak: Ulni TVSH-në, të ulen çmimet e produkteve! (VIDEO)

05/05/2017 - 17:56

Biznesi durrsak i kërkon qeverisë kategorizimin e TVSH-së sipas produkteve dhe sektorëve ekonomikë, nisur kjo nga përvoja rajonale.

Në një takim të saj, Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë në Durrës kërkoi që shteti të rimbursojë automatikisht TVSH-në, dhe përdorimin e kredisë së saj për shlyerjen e detyrimeve të tjera sipas parimit “një biznes, një llogari me shtetin”. 

Andrea Xhavara, kreu i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë në Durrës tha se dhënia e mundësive të tilla biznesit vendas do të sillte rritje të aftësive likuiduese të bizneseve.

Biznesi mund të paguajë më pak, por kjo do të rriste numrin e të punësuarve të rinj, apo të ardhurave të tjera për vetë shtetin.

Artur Papjani, ish drejtues i Tatim Taksave, solli disa shembuj konkretë se si mund të zhvillohet edhe më shumë biznesi, duke ulur TVSH-në.

Kërkesat do t’i drejtohen dhe një herë forcave politike që kanë rastin të tregojnë në se janë pro biznesit dhe për t’ju dhënë qytetarëve shqiptarë mundësinë për një jetesë më të mirë, si rezultat i uljes së çmimeve të produkteve.

K.H.

/portali DurresLajm/

Video: 
Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Kompanisë Italiane INC S.P.A iu akordua dje nga BERZH (Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim) zbatimi i projektit hekurudhor Tiranë-

Banka Botërore i ka bërë një rishikim mbështetjes së reformave në disa vende përmes programeve të financimit që zbaton vit pas viti dhe S

Turizmi është një nga sektorët më të goditur globalisht sa i takon situatës së COVID-19 por edhe ai që mund të rimëkëmbet më shpejt.

Nga 1 janari i vitit të ardhshëm, pragu i regjistrimit në tatimin mbi vlerën e shtuar (TVSH) do të rritet në 10 milionë lekë, nga 2 milio

Mbivendosja e pasojave të tërmeteve me fillimin pandemisë së COVID –19 përballi bashkitë me një situatë dhe vështirësi të paprecedentë, k

Qëndrueshmëria e skemës së pensioneve mbetet vulnerabël prej rritjes së shpejtë të numrit të pensionistëve dhe rënien e fuqisë punëtore s

Pёrsa i pёrket korrigjimeve tё llogarieve bankare me probleme, për të përfituar ndihmën financiare sipas paketave tё miratuara nga Qeveri

Qeveria ka planifikuar të aktivizojë vitin që vjen edhe 6 kontrata të reja koncesionare me Partneritet Publik Privat me një vlerë 217,5 m

Derisa pandemia e koronavirusit po ndikon me shpejtësi te njerëzit që gjithnjë e më pak të përdorin para të gatshme, por edhe qeveritë me