Bode paguan “borxhet”, buxhetorët pa rroga

09/01/2013 - 09:34

TIRANE- Ministria e Financave ka shlyer interesat e borxhit ndaj Bankës së Shqipërisë, por u ka mbetur borxh punonjësve të Administratës. Thesari ka kryer në fillim të vitit katër pagesa për interesat e borxhit të marrë nga qeveria në obligacione trevjeçare. Fondet janë lëvruar gjatë dy ditëve të fundit. Në pasqyrën e thesarit të shtetit mësohet se interesat e borxhit të brendshëm janë 133 500 000 lekë dhe i përkasin obligacioneve 3 –vjeçare.

Kjo pagesë është kryer dy ditë më parë, ndërkohë që shuma prej 64 435 500 lekësh është derdhur për llogari të Bankës së Shqipërisë në 5 janar. Ndërkaq dy pagesa po për shërbime borxhi janë derdhur në adresë të Bankës Qendore për obligacione 3-vjeçare, përkatësisht në shumat 144 000 000 lekë dhe 182 400 000 lekë. Në të kundërt, rreth 88 mijë punonjës të Administratës Publike, mjekë, mësues, policë, prokurorë e gjyqtarë, nuk kanë marrë pagat e muajit dhjetor. Punonjësit e sektorit publik duhet të presin hyrjen e fuqi të Buxhetit të vitit 2013 dhe çeljen e fondit për të marrë pagat. 

Vonesa 

Ministria e Financave pranon vonesën prej një jave të pagave të punonjësve të administratës publike. Madje burime nga financat pohojnë se vonesat janë vetëm për pak ditë duke argumentuar se vonesa për pagesat është për shkaqe teknike që kanë të bëjnë me përpilimin e listëpagesave nga të gjitha institucionet si çdo fillim të vitit. Ministrit Bode dha urdhër më 3 janar për kalimin e pagave, por deri dje më 8 janar ato nuk ishin kaluar.

                                            Marrë nga gazeta "Shekulli"

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Gjatë kohës së pandemisë Shqipëria ka humbur 17 mijë vende pune, ndërsa ekonomia pësoi tkurrje me 2.52%.

Tremujori i parë i vitit 2020 ka sinjalizuar rënien më të fortë ekonomike që vendi ka përjetuar të paktën në dy dekadat e fundit.

Nga viti 2012 deri në fund të 2018-s, konsumi i birrës është rritur me 8% duke sinjalizuar një tendencë të qëndrueshme rritjeje.

Në Tiranë, Dhoma Amerikane e Tregtisë publikoi sot Indeksin e për klimën e biznesit, i cili ka pësuar rënien më të madhe në 8 vite, duke

Në vitin 2018, Shqipëria kishte nivelin më të lartë të çmimit për produktet mish dhe qumësht e vezë sesa vendet e tjera të Ballkanit Perë

Christine Lagarde, presidente e Bankës Qendrore Europiane beson se bota mund ta ketë kaluar më të keqen e krizës nga koronavirusi, por i

*Prodhuesit shqiptarë të veshjeve kanë përshtatur linjat e tyre sipas kërkesave të reja të imponuara nga partnerët ndërkombëtarë, për

Shqipëria vijon të mbetet vendi më i varfër i Europës, me të ardhurat dhe konsumin më të ulët për frymë.

Emetimi i eurobondit të Shqipërisë për ministren e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj, arriti një normë interesi të ulët për rajonin pë

Miratohen rregullat e reja se si do të funksionojë sistemi i kalimit të pagesave ndërbankare elektronike.