Edhe Thumanë-Kashar me koncension! Gara nis me 245 milionë euro...për 13 vjet

Postuar: 18/04/2018 - 19:18

   Ministria për Infrastrukturën dhe Energjinë hapi procedurën e dhënies me koncesion/PPP Projektit te Rruges Thumane – Fushe-Kruje – Vore – Kashar.

Fondi limit i vendosur për këtë procedurë është 31.7 miliardë lekë (245.7 mln euro) por hapja e garës nënkupton se ofertat mund ta ulin më tej këtë vlerë. Aktualisht Gener 2 është kompania që ka shfaqur interes për ndërtimin e projektit dhe falë ofertës së pakërkuar është shpërblyer me 8.5 pikë. Ndërsa gjithë operatorët e tjerë hyjnë në garë me zero pikë Gener 2 e fillon atë me 8.5 pikë.

Projekti i rrugës
Gjurma e rruges fillon nga Thumana, 150m në brendësi të autostradës ekzistuese me 4-korsi, që lidh Milotin me Thumanën në drejtim të Fushë – Krujës. Gjurma e rruges vijon me një kthesë djathtas dhe vazhdon e drejtë ne fusha deri në afërsi të Fushë-Krujës. Më pas me anë të një kthese te dyfishtë i afrohet Aeroportit të Rinasit. Gjurma e rruges vazhdon në krahë të djathtë të rrugës automobilistike të Rinasit, deri në lidhjen e saj me Autostradën Tiranë-Durrës në Kashar (rreth km te 12-te ne drejtimin Tirane Durres).

Vlerësimi i ofertave
Nga 100 pikë që ka në total procedura të paktën 35 pikë janë parashikuar për propozimin teknik për ndërtimin e rrugës dhe mirëmbajtjes. Për ndikimin mjedisor oferta do të vlerësohet me 20 pikë kurse për ndikimin social 10 pikë. Po kaq, pra 10 pikë parashikohen edhe për afatin e përfundimit kurse për ofertën financiare është menduar 25 pikë.

Kushtet
Dhënia me koncesion /PPP “Per ndërtimin dhe mirëmbajtjen e Aksit Rrugor Thumanë–Fushë-Krujë–Vorë–Kashar”, do të bëhet parimit të “Projektit me Çelësa në dorë”. Kushtet thelbësore të kesaj procedure përfshijnë:
Objekti i kontrates se koncesionit/PPP: “Ndërtimi dhe Mirëmbajtja e Aksit Rrugor Thumanë–Fushë-Krujë–Vorë–Kashar”
Kohëzgjatja e kontratës së koncesionit/PPP: 13 vjet

Aktivitetet për t’u kryer nga koncesionari: “Ndërtimi dhe Mirëmbajtja e Aksit Rrugor Thumanë–Fushë-Krujë–Vorë–Kashar” sipas standardeve të miratuara nga Autoriteti Kontraktues.

Burimet e të ardhurave të Koncesionarit: një pagesë disponueshmërie vjetore e pagueshme nga Autoriteti Kontraktues për Koncesionarin, niveli i së cilës do të përcaktohet në ofertën e paraqitur nga konkurentët.

Pagesa e pare e kestit do te kryehet nga Autoriteti Kontraktues, kur Koncesionari te kete kryer jo me pak se 25% te punimeve.
Kryqezimi tek Aeroportit i Rinasit dhe Doganes /Monitor

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Monedha e përbashkët e ka nisur javën me rënie, duke zbritur në 127.04 lekë, 0.13 lekë më pak se në fund të javës së kaluar, sipas kursit

Drejtori i Tatim Taksave në bashkinë e  Durrësit, Luan Dajko, sqaroi në një prononcim për DurrësLajm se tarifa e taksës së pronës do të m

Në katër muajt e parë të vitit përmbarimi ka ekzekutuar tërësisht të paktën 104 raste gjobash të vendosura ndaj zyrtarëve dhe për të cila

Monedha e përbashkët i është kthyer sërish rënies relativisht të fortë në tregun e brendshëm, pas një javë pozitive, duke sinjalizuar se

Të punësuarit shqiptarë deklarojnë se punojnë 48 orë në javë, sipas një sondazhi të fundit të Komisionit Europian, që ka matur cilësinë e

Monedha e përbashkët ka shënuar sot një rënie të lehtë në tregun e brendshëm valutor.

Shqipëria është vendi ku qytetarët e saj perceptojnë që kanë cilësinë më të ulët të jetesës në Europë, janë gjithashtu më të palumturit,

Makinat e luksit me kapacitet 6+1, që kushtojnë më shumë se 5 milionë lekë, nuk do të mund t'i shpëtojnë dot taksës së luksit.

Monedha e përbashkët ka nisur javën duke u çmuar në tregun vendas.

Administrata publike vijon të mbetet më joshëse për ata që duan një vend pune në raport me sektorin privat.