ERE kërkon bllokimin e llogarive bankare të CEZ

17/12/2012 - 13:23

TIRANË- Enti Rregullator i Energjisë iu ka kërkuar përmbaruesve të bllokojnë llogaritë bankare të CEZ Shpërndarje për shumën 430 milionë lekë, e përcaktuar kjo në gjobën që ERE i vendosi CEZ pak kohë më parë. 

Pas vendimit të Gjykatës së Tiranës e cila i dha të drejtë ERE, pritet që përmbaruesit të vënë në zbatim kërkesën. 

Pak kohë më parë CEZ u gjobit nga ERE për mosrealizimin e importit, mosmbulimin e humbjeve dhe ndërprerjet kolektive. 

Kujtojmë se ERE ka nisur prej një muaji procedurat për rishikimin e licencës së CEZ-it, duke i vendosur edhe disa kushte për të përmbushur, por sot CEZ ka dorëzuar një tjetër kërkesë pranë ERE, me anë të së cilës pretendon të mbajë licensën e shpërndarjes së energjisë elektrike.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Drejtoresha e Tatimeve, Delina Ibrahimi ka bërë sot një përmbledhje të rezultateve të aksionit anti-informalitet, të nisur nga fillimi i

Fondi Monetar Ndërkombëtar ka ulur ndjeshëm parashikimin për rritjen ekonomike të vendit për vitin 2019, në raportin e fundit të “Pasqyrë

Struktura e borxhit të familjeve shqiptare është shumë e ndryshme, që nga kredia bankare deri tek tregjet informale, overdrafti dhe të as

Pas tërmeteve “tundet” qeveria, nuk regjistrohen pronat pa sigurim 10-vjeçar.

Mbi 2000 familje të vrojtuara nga Banka e Shqipërisë raportuan rënie të punësimit, të ardhurave dhe shpenzimeve në gjashtë muajt e parë t

Edhe gjatë ditës së sotme, monedha e përbashkët europiane ka fituar pikë ndaj Lekut vendas. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë,

Banka e Shqipërisë raportoi se çmimet e banesave janë rritur me 1.8 për qind në gjashtëmujorin e parë të vitit në raport me të njëjtën pe

Pas kërkesave të vazhdueshme të grupeve të interesit, procesi i fiskalizimit është shtyrë dhe nuk pritet më të fillojë më nga 1 janari, s

Ekonomia shqiptare pritet të ngadalësohet në 2.9% këtë vit, për shkak të uljes së prodhimit të energjisë nga pakësimi i reshjeve, raporto

Bankat në Shqipëri kanë efektivitet shumë të ulët në ekonomi, për shkak se japin kredi me një përqindje shumë më të ulët se depozitat që