Portali "DurrësLajm" kërkon të punësojë një gazetar/e për web, të interesuarit të dërgojnë CV-në në adresën e email: [email protected]

ERE vendos nesër rregullat për caktimin e administratorit të CEZ-it

09/01/2013 - 15:28

 

TIRANE - Bordi i Komisionerëve të Entit Rregullator të Energjisë (ERE) vendosi të zhvillojë nesër në mesditë mbledhjen, ku pritet të vendosë procedurat e emërimit të administratorit publik për CEZ-in. 

Mbledhja ishte parashikuar të zhvillohej sot me temë “Mbi procedurat e emërimit të administratorit dhe kompetencat e tij, në zbatim të nenit 18, pika 4/c të Ligjit nr. 9072, datë 22.05.2003 “Për sektorin e energjisë elektrike”. 

Bordi i Komisionerëve të ERE-s do të vendosë rregullat, me të cilat do të zgjidhet një administrator për kompaninë e shpërndarjes së energjisë, me qëllim, vijimin e punës në të. 
Drejtori juridik i ERE-s, Eduard Elezi ka siguruar së fundi në media se nese do të vendoset heqja e licencës për CEZ-in, do të garantohet furnizimi me energji pa ndërprerje për konsumatorët. 

Pas këtij hapi, Bordi i ERE-s do të dalë me një vendim ndaj kompanisë CEZ pas datës 20 Janar për dy licencat qe ka sot kompania CEZ Shpërndarje. ERE nisi në Nëntor 2012 procedurat për t’i hequr dy licenca CEZ-it: të shpërndarjes dhe të tregtimit me pakicë. 
ERE ka monitoruar muajt e fundit punën e kompanisë së shpërndarjes së energjisë CEZ dhe ka konstatuar performacë jo pozitive. 

"Ka grupe monitorimi nga ERE-ja dhe konstatohet, qe kompania nuk performon ne atë që ne prisnim për 2 licencat që ajo mban", është shprehur Elezi. 

ERE sipas ligjit “Për sektorin e energjisë elektrike”, i ka lënë një afat 30-ditor CEZ-it për të reflektuar dhe reaguar me përmirësimin e performances së saj dhe 60 ditë më parë e ka njoftuar për heqjen e licencave. 

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Gjatë periudhës 2010-2019, produktiviteti i punës në Shqipëri është rritur me ritme më të larta se paga minimale.

Banka Botërore ka bërë vlerësimin e përmbyllës për projektin e aksesit të barabartë gjinor në mundësitë ekonomike dhe ka sjellë në vëmend

Shpërndarja e vaksinave kundër koronavirusit dhe ndihmat masive qeveritare do të përshpejtojnë rritjen e ekonomisë globale në një nivel r

"Vendi mund të dalë nga kriza e shumëfishtë që ka prekur duke investuar në sektorin e edukimit" – shprehen ekspertët Selami Xhepa dhe Adr

Megjithëse bota sot jeton në epokën e teknologjisë, struktura e investimeve në ekonominë shqiptare dëshmon ende një dominim të skajshëm t

Tregu i punës në vendin tonë paraqitet mjaft problematik, sidomos në drejtim të informalitetit, i cili pritet përkeqësojë varfërinë në të

Në vitin më të keq, që pas 1997-s, ekonomia ka humbur rreth 71 miliardë lekë, (560 milionë euro), si rrjedhojë e pandemisë që ktheu përmb

Rimbursimi i TVSH-së ndaj bizneseve u intensifikua gjatë dymujorit të parë të vitit, në raport me të njëjtën periudhë të viteve të mëpars

Covid-19 krijoi një krizë të paprecedentë në treguesit e konsumit në vend, duke e ndryshuar tërësisht sjelljen konsumatore.

Para pak ditësh Autoriteti Konkurrencës vuri nën hetim paraprak në tregun e importit dhe shitjes me shumicë të plehrave kimike dhe inpute