ERE vendos sot për licensën e CEZ-it dhe për administratorin e ri

21/01/2013 - 09:01

 

TIRANE- Enti Rregullator i Energjisë pritet të vendosë sot për heqjen e licencës së kompanisë “CEZ Shpërndarje”.

Në një njoftim të saj, ERE thekson se mbledhja e bordit do të zhvillohet në orën 10: 00, ku do të vendoset për heqjen e licencave të CEZ-it, për shpërndarjen e energjisë dhe furnizimin me pakicë.

Gjithashtu, ERE pritet të publikojë sot edhe emrin e administratorit të ri shtetëror i cili do të menaxhojë sistemin e shpërndarjes derisa licenca ti kalojë një subjekti tjetër.

Në mbledhjen e kaluar ERE mori në shyrtim 5 kandidaturat për vendin e administratorit që do të marrë menaxhimin e kompanisë CEZ shpërndarje. Pesë kandidaturat për postin e administratorit janë ish-drejtori i OSSH, Sahit Dollapi,  Rezart Isufi, Genc Gjeorgjani, Artan Topi dhe Agron Seferi.

Gjithashtu ERE ka miratuar edhe rregulloren për mënyrën e përzgjedhjes së administratorit dhe mënyrën se si do të funksionoj CEZ  nëse i hiqet licensa.

Rregulloja përmban sa do vazhdojë  administrimi i CEZ nga një administrator deri sa të gjendet një zgjidhje.  Sipas rregullores brenda 10 ditëve administratori merr në dorëzim kompaninë dhe më pas duhet të marrë masa për përmirësimin e situatës.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Gjergj Buxhuku, Administrator i Përgjithshëm i Konfindustrisë i kërkon ekzekutivit dhe grupit të menaxhimit të krizës kundër Covid-19 rik

Janë rreth 97 mijë punonjës që u është miratuar pagesa prej 40 mijë lekësh si pjesë e paketës së dytë financiare dhe 95 mijë prej tyre e

Shqipëria vlerësohet si një nga shtetet që do ta vuajë më shumë pandeminë e Covid-19 në ekonominë e saj, me një rënie që varion nga -5% s

Çmimet shumë të larta për blerjen e banesave, apartamenteve apo garazheve janë në disnivel të lartë me të ardhurat që kanë shqiptarët.

Shumëkush habitet me numrin e lartë të kafeneve që ka në Shqipëri, që i gjen në çdo cep.

Pandemia e koronavirusit po nxit rritjen e ekonomisë përmes qëndrimit në shtëpi.

Qeveria ka ndryshuar vendimin i cili i hap rrugë aplikimit të bizneseve të mëdha për të marrë kredi të buta në bankat e nivelit të dytë p

Marrëveshja e kredisë me vlerë 139.3 milionë SDR e publikuar në faqen e internetit të Kuvendit të Shqipërisë thotë se interesi i paguar p

Dhoma e Tregtisë së Maqedonisë në një analizë që ka bërë për pasojat e Covid-19 në ekonomi ka krahasuar ndër të tjera të dhënat e numrit

Bashkimi Europian nuk është pjesë e konsultimeve për planin e legalizimit të kanabisit për qëllime mjekësore që prezantoi sot kryeministr