Gati ligji për liberalizimin e tregut të gazit natyror në Shqipëri

08/02/2013 - 13:55

 

TIRANE- Një projektligj, që liberalizon tregun e gazit natyror në Shqipëri, duke i hequr ekskluzivitetin e transmetimit "Albpetrol", pritet të miratohet në Kuvend, pasi mori "OK" nga Komisionet parlamentare. 

Liberalizimi i këtij tregu vjen kur pritet vendimmarrja për projektin e gazsjellësit TAP, që pritet të transportojë gazin nga Azerbajxhani drejt Europës. 

Përfaqësuesi i Ministrisë së Ekonomisë, Stavri Dhima, thotë se këto ndryshime ligjore i paraprijnë përgatitjeve infrastrukturore për shtrirjen e tubacioneve të gazit për 2 projekte kryesore që pritet të kalojnë në Shqipëri, TAP dhe JAP (projekti Jonian Adriatik). 

Në rast se projekti Trans Adriatik shpallet fitues për transportimin e gazit nga Azerbajxhani drejt Europës, në vendin tonë në 2015 nis puna për ndërtimin e tubacioneve. 

Qeveria shqiptare, e përfshirë në negociata intensive me konsorciumin e TAP, është angazhuar të krijojë lehtësitë në zbatimin e projektit, ligjore dhe infrastrukturore.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

1.2 milionë abonentë të OSHEE do të fillojnë ta paguajnë energjinë elektrike me fatura të fiskalizuara.

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), në një deklaratë pas përfundimit të misionit në distancë me Shqipërinë, i ka rekomanduar qeverisë që të

Paratë që emigrantët dërgojnë tek të afërmit e tyre në Shqipëri (remitancat) arritën në 169 milionë euro në tremujorin e parë të vitit, d

Drejtori i Përgjithshëm i Doganave, Genti Gazheli, zhvilloi një takim me biznese që aderojnë në Dhomën e Tregtisë dhe Industrisë së Durrë

Enti Rregullator i Energjisë (ERE) vendosi që të shfuqizonte vendimin e janarit të këtij viti kur i dha mundësinë Operatorit të Sistemit

Për vitin 2020, bashkitë në vend kanë ndjerë goditjen e pandemisë dhe gjithashtu të tërmetit.

Nga institucionet e arsimit dhe formimit profesional në Shqipëri do të ofrohen 122 kualifikime profesionale.

Treguesi i ndjesisë ekonomike arriti për herë të parë që prej nisjes së pandemisë mbi nivelin e mesatares historike, duke shënuar indeksi

Importi i bananeve në vitin 2020 arriti një tjetër rekord historik.

Rritja e numrit të vetëvrasjeve në Shqipëri u atribuohet faktorëve ekonomikë dhe socialë.