Gjykata e Tiranës: Kompania CEZ t'i paguajë OST-së 409 mln lekë

05/01/2013 - 09:45

 

TIRANE - Kompania "CEZ Shpërndarje" duhet që t'i paguajë OST-së një faturë prej mbi 409 milionë lekësh.

Ky është vendimi më i fundit i Gjykatës së Tiranës, i shpallur më 31 dhjetor nga gjyqtari Ardian Kalia. 

Në fund të procesit, rezultoi e provuar se shoqëria OST sh.a ka lëshuar faturën me numër 237 për energjinë e transmetuar për CEZ-in për muajin nëntor 2012, por ajo nuk e ka paguar këtë detyrim monetar.

Gjykata shprehet se kërkesa pranohet referuar ligjit të vitit 2000, ku përcaktohet se "fatura tatimore e energjisë elektrike është titull ekzekutiv dhe ngarkohet zyra e përmbarimit për ekzekutimin e saj". 

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Gjatë kohës së pandemisë Shqipëria ka humbur 17 mijë vende pune, ndërsa ekonomia pësoi tkurrje me 2.52%.

Tremujori i parë i vitit 2020 ka sinjalizuar rënien më të fortë ekonomike që vendi ka përjetuar të paktën në dy dekadat e fundit.

Nga viti 2012 deri në fund të 2018-s, konsumi i birrës është rritur me 8% duke sinjalizuar një tendencë të qëndrueshme rritjeje.

Në Tiranë, Dhoma Amerikane e Tregtisë publikoi sot Indeksin e për klimën e biznesit, i cili ka pësuar rënien më të madhe në 8 vite, duke

Në vitin 2018, Shqipëria kishte nivelin më të lartë të çmimit për produktet mish dhe qumësht e vezë sesa vendet e tjera të Ballkanit Perë

Christine Lagarde, presidente e Bankës Qendrore Europiane beson se bota mund ta ketë kaluar më të keqen e krizës nga koronavirusi, por i

*Prodhuesit shqiptarë të veshjeve kanë përshtatur linjat e tyre sipas kërkesave të reja të imponuara nga partnerët ndërkombëtarë, për

Shqipëria vijon të mbetet vendi më i varfër i Europës, me të ardhurat dhe konsumin më të ulët për frymë.

Emetimi i eurobondit të Shqipërisë për ministren e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj, arriti një normë interesi të ulët për rajonin pë

Miratohen rregullat e reja se si do të funksionojë sistemi i kalimit të pagesave ndërbankare elektronike.