Haldeda: Risk zero për investimet në bono thesari

07/01/2013 - 22:00

 

TIRANË- Në prag të çeljes se ankandit të bonove të thesarit, zëvendësministri i Financave, Nezir Haldeda u ka berë apel qytetarëve të marrin pjesë në të.

Sipas tij bonot e thesarit janë të sigurta dhe fitimprurëse për palët. 

“Qeveria ka interes që të sigurojë financim me kosto sa më të ulët.

Por, qytetarët nga ana e tyre sunojnë të bëjnë maksimumin e parave me ato likuiditete, kursime dhe asete që kanë.

Çdo investim në bonot e thesarit dhe në obligacionet janë të sigurta. Janë të sigurta pasi i merr shteti.

Shteti kurrë nuk ëhtë vosh për të paguar pagat, pensionet, asistencën, ndihmën ekonomike, borxhet”,- Nezir Haldeda, Zv. Ministër i Financave. 

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Ministrja e Ekonomisë dhe Financave, Anila Denaj ka mbledhur online Këshillin e Investimeve për t’i informuar për Rimëkëmbjen ekonomike p

Do të hiqen taksat për të gjitha bizneset e vogla me një xhiro vjetore deri 14 milionë lekë deri në vitin 2029.

Skemat e pensioneve përveç plakjes së popullsisë po vuan keqmenaxhimin e institucioneve publike, të cilat nuk i paguajnë sigurimet shoqër

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj ka qenë në disa biznese në Lezhë kryesisht ato që punonjësit e tyre duhet të përfitojnë

Inspektorët e terrenit në administratën tatimore do të monitorohen me sistem GPS për lëvizjet e tyre pranë bizneseve.

Mesazhi se janë përfitues të ndihmës prej 40 mijë lekësh u ka shkuar ditën e fundit shumë individëve, po ndër ta edhe atyre që realisht n

Të gjithë ata qytetarë që kërkojnë të rivlerësojnë pasuritë e paluajtshme me tatim 3% do të ketë afat deri më 31 dhjetor 2020.

Durrësi e ka humbur vendin e dytë pas kryeqytetit përsa i përket rëndësisë që qyteti bregdetar ka në rritjen ekonomike në shkallë vendi.

Qendra e Tiranës rreth e qark sheshit “Skënderbej” po kthehet në një zonë me ndërtesa të larta, dendësia e të cilave, nuk i përgjigjet sh

Është porti më i madh në vend dhe një nga qytetet më të rëndësishme të vendit, por Durrësi ka mbetur prapa në kontributin e dhënë për rri