INSTAT: 2.7% rritet ekonomia 3 mujorin e tretë të 2012

04/01/2013 - 19:52

 

TIRANE-Ekonomia në tremujorin e tretë të vitit 2012 është rritur me 2.7 përqind kundrejt tremujorit të tretë të vitit 2011, ndërsa krahasuar me tremujorin e dytë të vitit 2012 ajo është rritur me 2.4 përqind. 

Këto janë të dhënat e publikuara sot nga INSTAT në raportin e Produkti i Brendshëm Bruto Tremujor- Publikimi i tremujorit të tretë për vitin 2012” 

Sipas INSTAT në këtë tremujor degët që kanë pasur rritjet më të larta kanë qenë Posta dhe komunikacioni, Industria dhe Shërbimet e tjera, respektivisht me 21.6 përqind, 11.4 përqind dhe 9.1 përqind krahasuar me tremujorin e tretë të vitit 2011. 

Ndërkaq degët që kanë paraqitur rënie në këtë tremujor krahasuar me të njëjtin tremujor të vitit të mëparshëm (2011) ishin Ndërtimi dhe Transporti, respektivisht me -16.5 përqind dhe -11.5 përqind. 

Në të dhëna të tjera INSTAT shprehet se krahasuar me tremujorin e dytë të vitit 2012 me rritje u paraqit Industria me 10.3 përqind, Posta dhe komunikacioni me 3.3 përqind, Ndërtimi me 1.4 përqind dhe Transporti me 0.2 përqind. 

“Tregtia, Hotele dhe Restorante u shfaq me rënie krahasuar me tremujorin para-ardhës respektivisht me -0.2 përqind. Dega e bujqësisë për këtë tremujor u rrit me 5.6 përqind, kundrejt tremujorit të tretë të vitit 2011 dhe 1.3 përqind kundrejt tremujorit para-ardhës.” 

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Gjatë kohës së pandemisë Shqipëria ka humbur 17 mijë vende pune, ndërsa ekonomia pësoi tkurrje me 2.52%.

Tremujori i parë i vitit 2020 ka sinjalizuar rënien më të fortë ekonomike që vendi ka përjetuar të paktën në dy dekadat e fundit.

Nga viti 2012 deri në fund të 2018-s, konsumi i birrës është rritur me 8% duke sinjalizuar një tendencë të qëndrueshme rritjeje.

Në Tiranë, Dhoma Amerikane e Tregtisë publikoi sot Indeksin e për klimën e biznesit, i cili ka pësuar rënien më të madhe në 8 vite, duke

Në vitin 2018, Shqipëria kishte nivelin më të lartë të çmimit për produktet mish dhe qumësht e vezë sesa vendet e tjera të Ballkanit Perë

Christine Lagarde, presidente e Bankës Qendrore Europiane beson se bota mund ta ketë kaluar më të keqen e krizës nga koronavirusi, por i

*Prodhuesit shqiptarë të veshjeve kanë përshtatur linjat e tyre sipas kërkesave të reja të imponuara nga partnerët ndërkombëtarë, për

Shqipëria vijon të mbetet vendi më i varfër i Europës, me të ardhurat dhe konsumin më të ulët për frymë.

Emetimi i eurobondit të Shqipërisë për ministren e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj, arriti një normë interesi të ulët për rajonin pë

Miratohen rregullat e reja se si do të funksionojë sistemi i kalimit të pagesave ndërbankare elektronike.