Portali "DurrësLajm" kërkon të punësojë një gazetar/e për web, të interesuarit të dërgojnë CV-në në adresën e email: [email protected]

Kazinotë preferojnë taksën, nuk ikin nga qendra e Tiranës

11/01/2013 - 10:58

TIRANE- Pronarët e lojërave të fatit dhe kazinove në Tiranë duket se preferojnë të paguajnë taksën, sesa ta zhvendosin në Shkozë aktivitetin e tyre.

Nga data 1 janar ka hyrë në fuqi detyrimi i ri tatimor vendosur nga Bashkia për këto subjekte, i iniciuar nga impakti negativ social që kanë këto biznese. Siç raporton gazeta “Panorama” subjektet e interesuara për të rinisur punën te ish-Uzina e Autotraktorëve, ku nuk do ta paguajnë këtë taksë, janë të pakta.

Gjithsesi, ato do të kenë afat deri në shtator për të ndryshuar destinacionin e aktivitetit të tyre. Nëse respektojnë këto afate, do të mund të përfitojnë nga rimbursimi, i cili varion nga 50%-100%.

Sipas drejtoreshës së tatim- taksave në Bashkinë e Tiranës, Andia Pustina, me vjeljen e kësaj takse, pushteti lokal parashikon të fusë në arkën e vet 600 milionë lekë të ardhura.

“Me nivelin e taksës, e cila ka hyrë në fuqi nga data 1 janar 2013, parashikojmë që në arkën e Bashkisë të futen vetëm nga këto subjekte rreth 600 000 000 lekë. Strukturat e Bashkisë dhe organeve të tjera kanë marrë të gjitha masat për ta vjelë këtë taksë për të gjitha sallat e lojërave të fatit që operojnë në qytetin e Tiranës në bazë të tarifave të vendosura nga Këshilli Bashkiak. Aktualisht, sipas Njësisë së Mbikëqyrjes së Lojërave të Fatit, në Bashkinë e Tiranës ushtrojnë aktivitet 20 kazino elektronike të licencuara, me 81 salla me kompjuterë dhe makina elektronike, 7 subjekte të licencuara për baste sportive, me 801 pika shitjeje si dhe 10 bingo”- thotë Pustina.

 

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Gjatë periudhës 2010-2019, produktiviteti i punës në Shqipëri është rritur me ritme më të larta se paga minimale.

Banka Botërore ka bërë vlerësimin e përmbyllës për projektin e aksesit të barabartë gjinor në mundësitë ekonomike dhe ka sjellë në vëmend

Shpërndarja e vaksinave kundër koronavirusit dhe ndihmat masive qeveritare do të përshpejtojnë rritjen e ekonomisë globale në një nivel r

"Vendi mund të dalë nga kriza e shumëfishtë që ka prekur duke investuar në sektorin e edukimit" – shprehen ekspertët Selami Xhepa dhe Adr

Megjithëse bota sot jeton në epokën e teknologjisë, struktura e investimeve në ekonominë shqiptare dëshmon ende një dominim të skajshëm t

Tregu i punës në vendin tonë paraqitet mjaft problematik, sidomos në drejtim të informalitetit, i cili pritet përkeqësojë varfërinë në të

Në vitin më të keq, që pas 1997-s, ekonomia ka humbur rreth 71 miliardë lekë, (560 milionë euro), si rrjedhojë e pandemisë që ktheu përmb

Rimbursimi i TVSH-së ndaj bizneseve u intensifikua gjatë dymujorit të parë të vitit, në raport me të njëjtën periudhë të viteve të mëpars

Covid-19 krijoi një krizë të paprecedentë në treguesit e konsumit në vend, duke e ndryshuar tërësisht sjelljen konsumatore.

Para pak ditësh Autoriteti Konkurrencës vuri nën hetim paraprak në tregun e importit dhe shitjes me shumicë të plehrave kimike dhe inpute