KESH: Kemi siguruar energji për gjithë muajin janar

06/01/2013 - 12:11

VAU I DEJËS - Më në fund rritet prodhimi i energjisë në vend. Reshjet e kohëve të fundit kanë përmirësuar kuotat në HEC-eve të Kaskadës së Drinit.

Sipas Korporatës Elektroenergjitike Shqiptare në të tre hidrocentralet kryesore të vendit aktualisht po punohet me kapacitet të plotë dhe prodhohet rreth 19 milionë kilovatorë energji elektrike, ndërsa prej importit po sigurohet vetëm 2 milionë kilovatorë. Sipas KESH, është siguruar e gjithë energjia e nevojshme që i nevojitet vendit për konsum gjatë gjithë muajit janar.

Në Shqipëri aktualisht konsumohet rreth 21 milionë kilovator energji elektrike dhe prodhimi i energjisë ka arritur në kuotat më të larta të kohëve të fundit, duke ndikuar në uljen e importit. Niveli i ujit në hidrocentralin më të madh në vend është rreth 276 metër, ndërsa prurjet 150 m3 në sekondë. Në Koman kuota është rreth 170 metër, ndërsa prurjet janë 80 m3 në second, ndërsa në Vaun e Dejës niveli ujit është rreth 74 metër.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Ministrja e Ekonomisë dhe Financave, Anila Denaj ka mbledhur online Këshillin e Investimeve për t’i informuar për Rimëkëmbjen ekonomike p

Do të hiqen taksat për të gjitha bizneset e vogla me një xhiro vjetore deri 14 milionë lekë deri në vitin 2029.

Skemat e pensioneve përveç plakjes së popullsisë po vuan keqmenaxhimin e institucioneve publike, të cilat nuk i paguajnë sigurimet shoqër

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj ka qenë në disa biznese në Lezhë kryesisht ato që punonjësit e tyre duhet të përfitojnë

Inspektorët e terrenit në administratën tatimore do të monitorohen me sistem GPS për lëvizjet e tyre pranë bizneseve.

Mesazhi se janë përfitues të ndihmës prej 40 mijë lekësh u ka shkuar ditën e fundit shumë individëve, po ndër ta edhe atyre që realisht n

Të gjithë ata qytetarë që kërkojnë të rivlerësojnë pasuritë e paluajtshme me tatim 3% do të ketë afat deri më 31 dhjetor 2020.

Durrësi e ka humbur vendin e dytë pas kryeqytetit përsa i përket rëndësisë që qyteti bregdetar ka në rritjen ekonomike në shkallë vendi.

Qendra e Tiranës rreth e qark sheshit “Skënderbej” po kthehet në një zonë me ndërtesa të larta, dendësia e të cilave, nuk i përgjigjet sh

Është porti më i madh në vend dhe një nga qytetet më të rëndësishme të vendit, por Durrësi ka mbetur prapa në kontributin e dhënë për rri