Kujdes nga investimet online, AMF del me paralajmërim

17/10/2018 - 08:18

Në kuadrin e mbrojtjes së investitorit dhe edukimit financiar, Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare tërheq vëmendjen në lidhje me investimin në instrumentin “Kontratë për Diferencë” (CFD) për shkak të rrezikut që mbart ky lloj produkti.

Instrumentet financiare CFD ofrohen kryesisht nëpërmjet platformave online. “Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare paralajmëron investitorët shqiptarë që përpara se të investojnë në këto lloj produktesh, të kontrollojnë më parë nëse ofruesit e këtyre produkteve janë të autorizuar dhe licencuar për të ofruar këto shërbime nga rregullatorët e vendeve përkatëse.

AMF këshillon të kontrollohet herë pas here rubrika ‘Kini Kujdes’ në faqen zyrtare të AMF-së”, thuhet në njoftimin e Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare. Po ashtu, Autoriteti shpjegon se për këtë arsye, shitja e tyre ka qenë në fokus të Rregullatorëve, veçanërisht të Autoritetit Europian të Tregjeve dhe Letrave me Vlerë (ESMA), i cili vazhdimisht ka paralajmëruar investitorët për rrezikshmërinë që paraqesin, si edhe ka vendosur disa kufizime në lidhje me marketingun, shpërndarjen dhe shitjen e kontratave për diferencë, si dhe ndalimin e opsioneve binare.

Bordi i Mbikëqyrësve të ESMA-s, në takimin e datës 26 shtator 2018, vendosi të rinovojë këto kufizime edhe për një afat tjetër 3-mujor.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Në 15 vitet e ardhshme (2019-2032), qeveria është angazhuar në projekte të Partneritetit Publik-Privat (PPP), për të cilat do të duhet të

Shqipëria po përjeton periudhën më të mirë turistike të pas viteve ’90. Të huajt e kanë “pushtuar” atë nga veriu në jug.

Shqipërisë dhe Malit të Zi do t’i duhet më shumë angazhim për zbatimin e rregullave fiskale që vendosin dhe që kanë në objekt uljen e bor

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve u ka kujtuar edhe një herë subjekteve që dividenti që paguhet brenda datës 20 gusht është 8%.

Euro vazhdon të bjerë në mënyrë të frikshme në kursin e këmbimit valutor.

Monedha e përbashkët eruopiane u rrit edhe gjatë ditës së sotme përkundrejt lekut.

Monedha e përbashkët europiane e ka rinisur sërish javën e nënçmuar përkundrejt lekut vendas.

Ministrja e Financave dhe e Ekonomisë, Anila Denaj pas aksionit të djeshëm në Himarë ku dhe u gjobit një biznes për një faturë të lëshuar

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve sjell në vëmendje se tatimi mbi dividentin është në shkallën 8%, nëse pagesa kryhet brenda datës 20 g

Hendeku ndërmjet të pasurve dhe të varfërve është rritur më tej në vitin 2018.