Mbledhja e taksave, vendorët lenë prapa Administratën qendrore

25/01/2013 - 14:31

 

TIRANË-Vendorët lënë prapara adminstratën qendrore në mbledhjen e taksave. 

Të dhënat e fundit të Ministrisë së Financave tregojnë se për 11 muajt e 2012-ës, të ardhurat nga pushteti vendor u realizuan në 91.2 % të planit, ndërkohë që të ardhurat nga tatimet dhe doganat për këtë periudhe ishin sa 89.9 për qind e planit dhe të ardhurat e buxhetit në total u realizuan në masën 90.6 % e planit. 

Nga të dhënat rezulton se bashkitë dhe komunat kanë qenë të suksesshme në mbledhjen e taksës për bzinesin e vogël. Të ardhurat nga kjo taksë janë realizuar për periudhën 11 mujore në masën 113.9%. ndërkohë që rritje kanë pësuar edhe të ardhurat nga taksat lokale dhe taksa mbi pasurinë. 

Ministri i Financave, Ridvan Bode ka kritikuar vazhdimisht vendorët për performancën e dobët në mbledhjen e të ardhurave, cka sipas tij, detyron pushtetin qendror që të mbajë me fonde bashkitë dhe komunat. 
Por duket se gjatë vitit që lamë pas, tendencat kanë ndryshuar dhe administrata tatimore dhe doganore kanë mbetur prapa lokaleve në realizimin e planit. 

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Gjergj Buxhuku, Administrator i Përgjithshëm i Konfindustrisë i kërkon ekzekutivit dhe grupit të menaxhimit të krizës kundër Covid-19 rik

Janë rreth 97 mijë punonjës që u është miratuar pagesa prej 40 mijë lekësh si pjesë e paketës së dytë financiare dhe 95 mijë prej tyre e

Shqipëria vlerësohet si një nga shtetet që do ta vuajë më shumë pandeminë e Covid-19 në ekonominë e saj, me një rënie që varion nga -5% s

Çmimet shumë të larta për blerjen e banesave, apartamenteve apo garazheve janë në disnivel të lartë me të ardhurat që kanë shqiptarët.

Shumëkush habitet me numrin e lartë të kafeneve që ka në Shqipëri, që i gjen në çdo cep.

Pandemia e koronavirusit po nxit rritjen e ekonomisë përmes qëndrimit në shtëpi.

Qeveria ka ndryshuar vendimin i cili i hap rrugë aplikimit të bizneseve të mëdha për të marrë kredi të buta në bankat e nivelit të dytë p

Marrëveshja e kredisë me vlerë 139.3 milionë SDR e publikuar në faqen e internetit të Kuvendit të Shqipërisë thotë se interesi i paguar p

Dhoma e Tregtisë së Maqedonisë në një analizë që ka bërë për pasojat e Covid-19 në ekonomi ka krahasuar ndër të tjera të dhënat e numrit

Bashkimi Europian nuk është pjesë e konsultimeve për planin e legalizimit të kanabisit për qëllime mjekësore që prezantoi sot kryeministr