METE reagon për sigurinë e pajisjeve dhe tregëtimit të gazit

08/01/2013 - 12:11

 

Ministria e Ekonomisë, Tregtisë dhe Energjetikës reagon për pajisjet dhe impiantet që shërbejnë për depozitimin, ambalazhimin dhe tregtimin e gazit të lëngshëm.

Në një deklaratë për shtyp, METE thekson ka kërkuar vazhdimisht nga strukturat përgjegjëse në varësi të saj angazhim dhe profesionalizëm në zbatimin e detyrimeve ligjore që lidhen me ushtrimin e kontrolleve në tregun e nënprodukteve të naftës, përfshirë këtu edhe GLN, për të garantuar që këto aktivitete zhvillohen në respektim të kërkesave dhe normave të sigurisë në çdo impiant apo njësi tregtimi.

Gjithsesi, METE  në bashkëpunim me Ministri edhe institucione të tjera të kësaj fushe, po konsideron edhe mundësinë e përmirësimit të kuadrit ligjor ekzistues të kësaj fushe, nëpërmjet realizimit të ndryshimeve të nevojshme ligjore apo nënligjore për rritjen e mëtejshme të sigurisë për pajisjet dhe impiantet që shërbejnë për depozitimin, ambalazhimin dhe tregtimin e gazit të lëngshëm, në mënyrë që ato të jenë sipas të gjitha standardeve të nevojshme që të garantojnë sigurinë e konsumatorit.

Më konkretisht, në periudhën në vazhdim METE do të ndërmarrë hapa konkrete në drejtim të rritjes së angazhimit të strukturave të varësisë, por edhe të bashkëpunimit me strukturat përkatëse të ministrive të tjera, në drejtim të rritjes së rigorozitetit në kontrollin e këtyre pajisjeve që përdoren në tregun e GLN, si dhe në nxjerrjen jashtë përdorimit të bombulave që nuk përmbushin standardet.

Në këtë kuadër, METE thekson se do të vazhdojë edhe në të ardhmen bashkëpunimin e saj me faktorët e interesit, përfshirë këtu edhe Zyrën për Mbrojtjen e Konsumatorit, organet e pushtetit vendor, por edhe vetë shoqëritë e licencuara që ushtrojnë aktivitetin e tregtimit me shumicë të GLN.

 

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Ministrja e Ekonomisë dhe Financave, Anila Denaj ka mbledhur online Këshillin e Investimeve për t’i informuar për Rimëkëmbjen ekonomike p

Do të hiqen taksat për të gjitha bizneset e vogla me një xhiro vjetore deri 14 milionë lekë deri në vitin 2029.

Skemat e pensioneve përveç plakjes së popullsisë po vuan keqmenaxhimin e institucioneve publike, të cilat nuk i paguajnë sigurimet shoqër

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj ka qenë në disa biznese në Lezhë kryesisht ato që punonjësit e tyre duhet të përfitojnë

Inspektorët e terrenit në administratën tatimore do të monitorohen me sistem GPS për lëvizjet e tyre pranë bizneseve.

Mesazhi se janë përfitues të ndihmës prej 40 mijë lekësh u ka shkuar ditën e fundit shumë individëve, po ndër ta edhe atyre që realisht n

Të gjithë ata qytetarë që kërkojnë të rivlerësojnë pasuritë e paluajtshme me tatim 3% do të ketë afat deri më 31 dhjetor 2020.

Durrësi e ka humbur vendin e dytë pas kryeqytetit përsa i përket rëndësisë që qyteti bregdetar ka në rritjen ekonomike në shkallë vendi.

Qendra e Tiranës rreth e qark sheshit “Skënderbej” po kthehet në një zonë me ndërtesa të larta, dendësia e të cilave, nuk i përgjigjet sh

Është porti më i madh në vend dhe një nga qytetet më të rëndësishme të vendit, por Durrësi ka mbetur prapa në kontributin e dhënë për rri