Ministrja Denaj inspekton bizneset në Tiranë: Së shpejti, aplikacion kundër informalitetit​

19/07/2019 - 13:55

Në vijimit të zbatimit të Planit Operacional në luftë kundër Informalitetit, ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj dhe Drejtoresha e Përgjithshme e Tatimeve, Delina Ibrahimaj, inspektuan sot disa biznese në qendër të Tiranës.

Monitorimi i biznesve po bëhet për të garantuar përmbushjen vullnetare të detyrimeve tatimore dhe ligjore, regjistrimin pranë organeve kompetente, pajisjen me kasa fiskale, lëshimin e kuponëve tatimorë, si dhe regjistrimin e punonjësve.

Gjatë vizitës, ministrja Denaj kërkoi mirëkuptimin e sipërmarrjeve për të bashkëpunuar me Administratën Tatimore, në mënyrë që të garantohet nga të gjithë zbatimi rigoroz i ligjit.  

“Jemi të kënaqur që konstatojmë se jeni duke respektuar të gjitha rregullat e administratës tatimore. Shpresoj që inspektorët të kenë qenë korrekt në raport me sjelljen ndaj jush. Administrata Tatimore do të vazhdojë me monitorimet dhe vizitat periodike fiskale, pasi kjo është pjesë e punës sonë dhe në këtë mënyrë ne besojmë se ju mbrojmë dhe forcojmë bashkëpunimin mes të dyja palëve”, tha Denaj.

Ministrja tha se për t’i ardhur në ndihmë biznesit dhe konsumatorëve, është duke u punuar në mënyrë intensive për krijimin e një aplikacioni të dedikuar që do të quhet “ StopInformalitetit”.

“Të gjithë konsumatorët duhet të na bashkohen në këtë nismë për të sfiduar biznesin e parregullt sepse qëllimi ynë është që ata që tregohen korrekt të mos mbajnë barrën fiskale. Çdo i punësuar mund të denoncojë një biznes nëse ai nuk e ka regjistruar, nëse nuk paguhet mbi bazën e pagës reale, nëse nuk i paguan sigurimet, nuk i paguan tatimet sipas ligjit. Përmes këtij aplikacioni mund të bëhen edhe denoncime nëse konstatohen sjellje abuzive dhe korruptive nga ana e administratës tatimore”, tha Denaj.

Aplikacioni do të nisë të funksionojë që në muaji gusht dhe do të mund të shkarkohet, si nga individët, ashtu edhe bizneset.

Edhe Drejtoresha e Përgjithshme e Tatimeve znj.Delina Ibrahimaj tha se Administrata Tatimore do të vijojë të mbështesë dhe të inkurajojë bizneset, që përmbushin në mënyrë korrekte të gjitha detyrimet sipas legjislacionit në fuqi.

Plani Operacional do të vijojë të zbatohet në terren, në të gjithë vendin, për të garantuar konkurrencën e ndershme, rritjen e të ardhurave, si dhe për të luftuar informalitetin, që shkon në dëm të zhvillimit të ekonomisë.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Struktura e borxhit të familjeve shqiptare është shumë e ndryshme, që nga kredia bankare deri tek tregjet informale, overdrafti dhe të as

Pas tërmeteve “tundet” qeveria, nuk regjistrohen pronat pa sigurim 10-vjeçar.

Mbi 2000 familje të vrojtuara nga Banka e Shqipërisë raportuan rënie të punësimit, të ardhurave dhe shpenzimeve në gjashtë muajt e parë t

Edhe gjatë ditës së sotme, monedha e përbashkët europiane ka fituar pikë ndaj Lekut vendas. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë,

Banka e Shqipërisë raportoi se çmimet e banesave janë rritur me 1.8 për qind në gjashtëmujorin e parë të vitit në raport me të njëjtën pe

Pas kërkesave të vazhdueshme të grupeve të interesit, procesi i fiskalizimit është shtyrë dhe nuk pritet më të fillojë më nga 1 janari, s

Ekonomia shqiptare pritet të ngadalësohet në 2.9% këtë vit, për shkak të uljes së prodhimit të energjisë nga pakësimi i reshjeve, raporto

Bankat në Shqipëri kanë efektivitet shumë të ulët në ekonomi, për shkak se japin kredi me një përqindje shumë më të ulët se depozitat që

Familjet e pasura shqiptare, 20 përqindëshi më të ardhurat më të larta, i ka limituar shpenzimet për hotele dhe restorante etj., më 2018

Sot ka dalë në qarkullim seria e re e kartëmonedhave 200 deri në 5000 lekë.