Nis certifikimi për 250 auditues në sektorin publik

09/02/2013 - 20:20

TIRANË – Ministria e Financave njofton fillimin e sezonit të certifikimit, shpalljen e kritereve për regjistrimin e kandidatëve për të fituar titullin “Auditues i Brendshëm në Sektorin Publik” për vitin 2013. Të drejtën për të paraqitur kërkesën për të filluar sezonin e certifikimit e kanë kandidatët që mbaruar studimet e larta universitare në njërën nga degët ekonomi, financë, kontabilitet, drejtësi, disiplina të tjera që gjykohen të nevojshme nga Drejtori i Përgjithshëm; të kenë të paktën 2 vjet përvojë pune.

U jepet përparësi në përzgjedhjen e kandidatëve për certifikim, punonjësve aktualë të njësive të auditimit të brendshëm në sektorin publik. Afati i pranimit të dokumentacionit fillon përfundon në datën 19 shkurt 2013. Ministria shpall listën e 250 personave që përzgjidhen për të filluar sezonin e certifikimit pas përfundimit të afatit të regjistrimit të kërkesave.

 

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Duke analizuar zhvillimin e qëndrueshëm global të përcaktuar në objektivat e Kombeve të Bashkuara, deri në vitin 2031, Banka Botërore gje

Në këto kohë të COVID-19, është interesante të dini se sa po shpenzohen për kujdesin shëndetësor, teksa tërheq vëmendjen Eurostat në një

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), në një raport të fundit ka hedhur dritë mbi fondet që janë shpenzuar për rindërtimin në krahasim me pla

Banka Botërore lajmëron se, pandemia Covid-19 do të bëhet shkak në përkeqësimin e treguesve kryesorë të shëndetit.

Dollari amerikan ka prekur nivelin më të ulët të gjashtë viteve të fundit në kursin e këmbimit me lekun.

Konsumatorët shqiptarë shpenzojnë pothuajse gjysmën e parave që kanë në dispozicion për t’u ushqyer.

Bordi Ekzekutiv i Fondit Monetar Ndërkombëtar përfundoi rishikimin e Parë të Monitorimit të Pas-Programit [1] me Shqipërinë në 23 nëntor.

Në farmacitë e Tiranës aktualisht ka mungesë termometrash, nga ato të thjeshtat me çmim 100-150 lekë, teksa gjenden më vështirësi disa të

Shtimi i kërkesës në pandemi, për bimët e çajit, boronicës dhe sherebelës nga Europa dhe SHBA, nuk arriti të shfrytëzohet plotësisht nga

Depozitat kanë vijuar tendencën e rritjes së qëndrueshme edhe në tetor, ndonëse në ritme më të ulëta në krahasim me dy muajt e mëparshëm,