Portal punësimi i përbashkët Kosovë, Shqipëri, Maqedoni

28/02/2013 - 18:40

PRISHTINË, 28 shkurt 2013 – Në kryeqytetin e Republikës së Kosovës u organizua një takim trepalësh i dikastereve të punësimit të Kosovës, Shqipërisë dhe Maqedonisë ku u diskutua ngritja e portalit rajonal të punës.

Ministria e Punës, Çështjeve Sociale dhe Shanseve të Barabarta të Shqipërisë njofton se kjo nismë vjen si rrjedhojë e gjendjes së tregut të punës në Rajon, nivelit të papunësisë dhe nevojës për rritjen e absorbimit të fuqisë punëtore nga sipërmarrja jo vetëm brenda kufijve të vendeve përkatëse, por veçanërisht mes tyre, si dhe për shkëmbimin në kohë reale të informacionit mbi kërkesat dhe ofertat e punës në secilin prej vendeve.

Me këtë rast për ndërtimin e portalit rajonal të punës u paraqit një raport bëshmërie nga ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale të Kosovës. Me këtë rast delegacionet nga tre vendet e rajonit folën rreth mundësive që portali krijon për çdo shtet dhe përfitimeve nga ky proces.

Të pranishmit pranuan se ndërtimi i sistemit rajonal të tregut të punës është shumë i rëndësishëm për vendet e përfshira në të dhe se do të ndikojë pozitivisht në rritjen e nivelit të punësimit, nëpërmjet punësimit rajonal të punëtorëve nga vendeve të përfshira nga ky projekt si dhe do të rrisë bashkëpunimin ndërmjet vendeve tona dhe shkëmbimin e eksperiencave reciproke.

Takimin e përshëndeti organizatori i takimit, ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale të Kosovës, Nenad Rasiç, i cili e vlerësoi si shumë të rëndësishëm procesin e unifikimit të tregjeve të punës së vendeve të rajonit.

/th. m. Agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Anthony Fauci, eksperti kryesor i sëmundjeve infektive amerikane, ka deklaruar se fakti që nuk i duhet të punojë më me Donald Trump është

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko priti në një takim zyrtar në Bankën e Shqipërisë, Ambasadorin e ri të OSBE-së në vendin to

Rreth 188 milionë euro vlerë likuiditeti përfituan bizneset shqiptare nga shtyrja e kësteve të kredive, masë të cilën e ndërmori Banka e

Shqipëria u përfshi pak kohë më parë nga debati i legalizimit të mjeteve virtuale duke argumentuar se vetëm përmes rregullimit të kuadrit

Tërmeti shkatërrues i 26 nëntorit 2019 rriti varfërinë subjektive (perceptimi që ka një person për situatën e tij financiare dhe material

Shqipëria mund të jetë një destinacion tërheqës për prodhuesit europianë, të cilët po marrin në konsideratë zhvendosjen e njësive të prod

Maryam Salim, menaxhere e zyrës së Bankës Botërore në Shqipëri, në një intervistë ka bërë një përshkrim të situatës ekonomike në të cilën

Dorian H. është një i ri shqiptar që ka fituar deri më tani 200 mijë dollarë nga puna online për individë dhe kompani jashtë vendit.

Nëse ke mbaruar shkollën e lartë, ke më shumë mundësi që të mbetesh i papunë, në krahasim me dikë që ka vetëm arsim 8-9 vjeçar.