Sejko: Kujdes me nivelin e borxhit që jepet ndaj korporatave

24/09/2018 - 17:38

   Banka e Shqipërisë ka nisur studimin e nivelit të borxhit që kanë korporatat e mëdha.

Gjatë takimeve të zhvilluara nga Klubi i Guvernatorëve të vendeve të Azisë Qendrore, Ballkanit dhe Detit të Zi, në Bukuresht, kreu i bankës qendrore Gent Sejko tha se në bazë të vrojtimeve që janë bërë në vendin tonë, niveli i borxhit të marrë nga bizneset e mëdha është në i kontrolluar.

Guvernatori Sejko tha gjatë fjalës së tij se sektori bankar në Shqipëri është likuid dhe mund të përballojë rreziqet potenciale.

Ai tërhoqi vëmendjen se duhet të sigurohen të dhëna për natyrën e borxhit të korporatave, pasi në momentin që do të ketë një normalizim të politikës monetare nga ana e bankave qendrore, këto kompani do të kenë kosto më të mëdha për të paguar borxhin e marrë.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Në takimin e fundvitit me Shoqatën e Bankave, Guvernatori i Bankës së Shqipërisë Genc Sejko u ka kërkuar rritjen e kreditimit të ekonomis

Paga mesatare në ekonomi shënoi ulje në tremujorin e tretë të vitit 2018 në raport me tremujorin e dytë.

Euro ka vijuar rënien edhe gjatë ditës së sotme duke prekur një tjetër nivel rekord të ulët.

Drejtoria Rajonale Tatimore Durrës ka shënuar performancën më të lartë në realizimin e të ardhurave, për këtë arsye është përzgjedhur si

Ndërkohë tarifat e studentëve janë rritur nga viti në vit sidomos pas 2015-s, të ardhurat nga tarifat që paguajnë ata kanë shënuar rënie

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve në rubrikën “Tatimet Këshillojnë” kanë publikuar informacionin mbi vlerësimin tatimor, mënyrat si bëh

Nëse ke dhënë një ambient me qira dhe nuk paguan tatimin në burim prej 15%, apo e deklaron më pak vlerën e qirasë në raport me realen me

Fluturie Qinami, 35 vjeçe, prej pak vitesh kishte një dyqan ushqimor në periferi të Tiranës.

Shqipëria e ka të nënfinancuar sektorin e arsimit nga arka publike, në raport me vendet me të ardhura të mesme dhe të ulëta, por edhe me

Monedha e përbashkët europiane ka shënuar një tjetër rekord të ulët për dekadën, duke u këmbyer poshtë 124 lekëve.