Shtyhet fiskalizmi, bizneset e mesme e nisin më 1 Shtator 2020

12/12/2019 - 22:58

Kuvendi rrëzoi propozimin e qeverisë për të nisur aplikimin e faturës elektronike më 1 Korrik të vitit të ardhshëm, duke e shtyrë procesin në 1 Shtator 2020 për grupet e biznesit që kryejnë transaksione në “cash” me qarkullim vjetor mbi 8 milionë Lekë, më 1 Janar 2021 për bizneset e vogla dhe më 1 Korrik të 2021 për sipërmarrjet që bëjnë blerje përmes bankave.

Komisioni i Ekonomisë shfuqizoi edhe kapitullin i cili detyronte bizneset që të mbajnë limit të parave “cash” në arkë.

Pjesë e fiskalizimit nuk do të jenë as fermerët me xhiro vjetore deri në 5 milionë Lekë në vit, ndërsa për biznesin e vogël transkasionet do të kryhen përmes serverit qëndror të Ministrisë së Financave. Çështja e mirëmbajtjes së të dhënave të serverit nga kompani private krijoi debate mes qeverisë dhe deputetëve të mazhorancës.

Sistemi i ri i faturës elektronike heq nga qarkullimi kasat fiskale dhe implementon një software të ri i cili mundëson hedhjen në kohë reale në serverin e tatimeve të çdo shitjeje që bëhet nga biznesi, duke ulur ndjeshëm shanset për të fshehur të ardhurat.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Për herë të tretë brenda vitit qeveria ka rishikuar me akt normativ buxhetin e vitit 2020.

Ekuacioni me shumë të panjohura i Covid-19 është larg zgjidhjes.

Ekuacioni me shumë të panjohura i Covid-19 është larg zgjidhjes.

Në një analizë të posaçme për “Monitor”, Banka e Shqipërisë pohoi se, në rrethanat që ndodhemi, pasiguria në parashikimet makroekonomike

Gjatë kohës së pandemisë Shqipëria ka humbur 17 mijë vende pune, ndërsa ekonomia pësoi tkurrje me 2.52%.

Tremujori i parë i vitit 2020 ka sinjalizuar rënien më të fortë ekonomike që vendi ka përjetuar të paktën në dy dekadat e fundit.

Nga viti 2012 deri në fund të 2018-s, konsumi i birrës është rritur me 8% duke sinjalizuar një tendencë të qëndrueshme rritjeje.

Në Tiranë, Dhoma Amerikane e Tregtisë publikoi sot Indeksin e për klimën e biznesit, i cili ka pësuar rënien më të madhe në 8 vite, duke

Në vitin 2018, Shqipëria kishte nivelin më të lartë të çmimit për produktet mish dhe qumësht e vezë sesa vendet e tjera të Ballkanit Perë