Taksat që paguajnë bizneset me xhiro 2 deri në 5 milionë lekë pas hyrjes në TVSH

19/09/2018 - 17:00

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve, nëpërmjet rubrikës së këshillimit, ka informuar tatimpaguesit  me të drejtat dhe detyrimet e kategorisë së tatimpaguesve: “Person Fizik me xhiro 2 deri në 5 milionë lekë”.

Person Fizik, quhet një individ i cili kërkon të ushtrojë një aktivitet tregtar të pavarur dhe është i vetëpunësuar, i vetëm dhe/ose me punëmarrës anëtarë të papaguar të familjes dhe persona të tjerë.

Personi Fizik regjistrohet si i tillë në Qendrën Kombëtare të Biznesit.

Nëse një Person Fizik, ka një xhiro vjetore të biznesit nga 2 deri në 5 milionë lekë, ai është subjekt i TVSH-së, dhe ka detyrime për të deklaruar dhe paguar TVSH; Kontributet e Sigurimeve Shoqërore dhe Shëndetësore; Tatimin mbi të Ardhurat nga Punësimi dhe Tatimin në Burim (nëse i ka si përgjegjësi tatimore), si dhe ka detyrimin për të deklaruar Tatimin e Thjeshtuar mbi Fitimin. Për këtë kategori Tatimi i Thjeshtuar mbi Fitimin është me shkallë 0%.

Kujdes:

 1. Përgjegjësitë tatimore fillojnë nga data e regjistrimit në QKB.

 2. Verifiko dhe qartësohu për përgjegjësitë tatimore të listuara në kategorinë “Profili im”.

 3. Deklarimet për detyrimet tatimore bëhen vetëm nëpërmjet kësaj llogarie elektronike.

 4. Nëse ke probleme gjatë regjistrimit dhe përdorimit të llogarisë tuaj elektronike:

 5. a) Telefono Qendrën e Thirrjeve të DPT në numrin e telefonit 0800 00 02;

 6. b) Merr udhëzime drejtpërsëdrejti në seksionin “live chat” të këtij shërbimi;

 7. c) Paraqitu personalisht pranë Drejtorisë Rajonale Tatimore (DRT), ose kliko në faqen e DPT

 

Në marrëdhënie me Administratën Tatimore ke të drejtë për:

 1. Informim dhe sqarim për legjislacionin;

 2. Ruajtjen e konfidencialitetit të të dhënave tua;

 3. Marrje njoftimi paraprakisht për aktet që lidhen me detyrimet tatimore;

 4. Kontrolle tatimore në kohë të arsyeshme, në vendin e duhur dhe brenda afateve të ligjit;

 5. T’u dëgjuar para marrjes së vendimeve që lidhen me biznesin tënd;

 6. Të marrë informacion nga dosja jote tatimore; g. Përfaqësim me persona të autorizuar prej teje;

 7. Ankimim ndaj veprimeve dhe mosveprimeve të administratës;

 8. Një shqyrtim të pavarur administrativ të ankesave të bëra;

 9. Marrë ose printuar nga sistemi elektronik (e-albania) vërtetime për:

 10. Përgjegjësitë tatimore;

 11. Detyrimet e paguara;

 • iii. Pagesën e kontributeve të sigurimeve shoqërore dhe shëndetësore;

 1. Xhiron e 3 viteve të fundit;

 2. Statusin si tatimpagues (aktiv, pasiv) dhe afatet konkrete për secilin rast;

 3. Posedim mjeti.

 • Për regjistrim të investitorit;

 •  Për kontributet e paguara për individin;

 1. Vërtetim për individë të paregjistruar.

/Monitor/

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Sa herë që një shtet përfshihet në kriza politike, që shoqërohen me pasiguri për të ardhmen, monedha e vendit është ajo që e pëson, duke

Është shpresëdhënës fakti se shqiptarët janë arsimdashës, në atë masë se gjysma e atyre që kursejnë, e bëjnë për shkollën.

Shqipëria regjistroi nivelin më të lartë të kredive me probleme (NPL) të sektorit të saj bankar nga 17 vende në Evropën Qendrore, Lindore

Nga data 25 qershor 2019, Banka e Shqipërisë do të hedhë në qarkullim monedhën e re metalike shqiptare me vlerë nominale 10 lekë, me kurs

Emigrantët kanë sjellë pranë të afërmëve të tyre në Shqipëri 150 milionë euro në tre muajt e parë të vitit, një shumë që është pothuajse

Ditën e sotme, Komisioni për Veprimtaritë Prodhuese, Tregtinë dhe Mjedisin, shqyrtoi projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes me Mbre

Nëse avioni juaj vonohet më shumë se tre orë, keni mundësinë që të kërkoni kompensim, teksa kompanitë gjithnjë e më shumë po detyrohen që

Ndërtimi i by pasit të Fierit është një histori e komplikuar si shumica e investimeve publike në Shqipëri, por punimet në 22 kilometrat e

Më pak sipërmarrës po marrin iniciativën që të hapin një biznes të ri në Shqipëri.