OPINIONE

 • Tragjedia algjeriane

  30/01/2013 - 09:54
    EXETER– Duke komentuar krizën e kohëmëparshme algjeriane të pengjeve në një kanal ndërkombëtar lajmesh, një “ekspert” për çështjet e terrorizmit bëri një pohim mbresëlënës: “’Al-Qaeda’ në Maghreb u...
 • Të shkruash të ardhmen

  29/01/2013 - 15:24
  ADDIS ABABA – Çfarë ka përgatitur e ardhmja për ekonominë globale? A do të rriten standardet jetësore kudo nëpër botë, ndërsa shtetet e varfra të së sotmes do t’i mbështeten një teknologjie për t’i...
 • Një vit i ri i konflikteve globale

  26/01/2013 - 14:30
    DAVOS– Në botën e sotme, identifikimi dhe menaxhimi i vatrave të krizës nuk janë thjesht çështje të nxjerrjes së hartës, përcaktimit të zonës së luftës dhe fuqizimit të diplomatëve për të shuar...
 • Pengjet e pakonfirmuara amerikane

  25/01/2013 - 14:58
    DENVER- Kushtetuta e Shteteve të Bashkuara, e cila i ka mbushur 225 vjet në verën e kaluar, është një dokument i jashtëzakonshëm: provizionet e një teksti të shkruar në shekullin e tetëmbëdhjetë...
 • Çmimi i luftës me Iranin

  23/12/2012 - 18:28
    WASHINGTON – Një prej sfidave më të mëdha me të cilat presidenti amerikan, Barack Obama, do të përballet në mandatin e tij të dytë është ndalimi i avancimit të teknologjive bërthamore të Iranit....
 • Testi i armëve i Obamas

  Damon Winter/The New York Times/ Roger Cohen
  21/12/2012 - 12:21
  Presidenti Obama, para pothuajse dy vjetësh, mbajti një fjalim të mirë në Arizonë, pasi një person i armatosur - një tjetër djalosh problematik amerikan me një pushkë gjysmautomatike - vrau gjashtë...
 • A duhet të jetojmë 1.000 vjet

  18/12/2012 - 13:00
    PRINCETON – Ku duhet të përqendrojmë hulumtimet tona mjekësore dhe biologjike? Ka argumente të fuqishme për luftimin e sëmundjeve që vrasin shumicën e njerëzve – sëmundjet si malaria, fruthi dhe...
 • Vala e radhës e Ligjit të detit

  16/12/2012 - 12:22
    Londër – Tridhjetë vjet më parë, Lufta e Ftohtë ishte në kulmin e vet dhe Britania e Madhe sapo kishte dalë nga kthetrat e recesionit. Mbase këta faktorë shpjegojnë se pse, tash një javë në vitin...
 • Evropa me sy nga “Nobeli”

  14/12/2012 - 10:45
    Londër - Institucionet nuk janë fort të pëlqyeshme. Ato lidhen për rregulla dhe janë të avashta; kanë punë rutine, agjenda, komitete, buxhete - dhe këto kanë lidhje me buxhetet. Nëse ato janë të...
 • Tolerancë apo luftë

  11/12/2012 - 11:02
    Washington – Gjatë historisë, keqtrajtimet e minoriteteve – qofshin ato etnike, fetare, linguistike, kulturore, rajonale, ideologjike, seksuale apo të tjera – kanë ushqyer dhunën dhe kanë...
 • Shteti vëzhgues i Palestinës

  10/12/2012 - 17:14
    NEW YORK – Palestina nuk është më një “entitet”, por një shtet – apo, të jemi më të saktë, një shtet joanëtar vëzhgues i Kombeve të Bashkuara,  ashtu sikurse Selia e Shenjtë. Synimi palestinez...
 • Jo vetëm pushime, por edhe udhëtime kulturore

  01/12/2012 - 12:24
    Dhjetorin e kaluar, para Vitit të Ri, i kam kushtuar një editorial raportit të shqiptarëve me pushimet jashtë vendit, duke nënvizuar periudhën e shkurtër dhe kostot e larta të udhëtimit për...
 • Depresioni si burim krijimtarie, jo si shkak vetëvrasje

  29/11/2012 - 13:37
  “Të gjithë burrat e jashtëzakonshëm në aktivitet filozofik apo politik, artistik apo letrar, kanë një karakter melankolik, disa aq shumë saqë janë prekur nga gjendje patologjike që rrjedhin nga ai”....
 • Sa i mbrojtur është qytetari

  19/11/2012 - 00:00
    Ndërsa CEZ lajmëronte përmes mediave se do shkëpuste energjinë elektrike për ujësjellësat duke ndërprerë kështu furnizimin me ujë të pijshëm për qytetarët këta të fundit pyesnin veten se pse duhet...
 • Obama dhe leksioni i tij

  11/11/2012 - 00:00
    "Puna që bëra, gjërat që mësova ato muaj më ndryshuan mua më tepër se sa unë ndryshova jetën e këtyre komuniteteve. Njoha shpresat dhe aspiratat e njerëzve të zakonshëm, të të përjashtuarve, të të...
 • Klanizimi i PD Durrës, rrezik për fitoren

  Forumi rinor i Partisë Demokratike ka festuar mbrëmjen e së shtunës Halloween-in në një nga lokalet e qytetit. Në ndryshim nga takimi i Sukthit ku mungonin drejtuesit qendror dhe lokal të këtij forumi, Gert Bogdani dhe Rezart Kthupi ishin këtë herë të pranishëm mes të rinjve
  05/11/2012 - 00:00
    Ditën e premte dega lokale e PD-së organizoi ceremoninë e anëtarësimit të 430 të rinjve dhe të rejave në gjirin e kësaj partie. Me këtë aktivitet Partia Demokratike duket se deshi të tregonte se...
 • 28 nëntori, festë e bashkimit apo ndarjes

  02/11/2012 - 00:00
    Politika shqiptare nuk i shpëton dot konfliktualitetit, madje edhe në raste festash. Festat e nëntorit gjithnjë janë kthyer në “mollë sherri” mes të majtës dhe të djathtës për ditën e çlirimit të...

Pages