• Injorancë “vëllezërish”

  Nga Imer Mushkolaj
  23/02/2013 - 10:01
  Shqipëria nuk duhet t’i shohë kosovarët veç si shifra, që gjatë verës ia mbushin plazhet dhe buxhetin. Ata meritojnë të njihen e respektohen më shumë. Kur gjatë kohës së luftës në Kosovë, më 1998,...
 • Dembelizmi apo debilizmi i PS së Durrësit

  22/02/2013 - 17:06
  Ka një lloj paralelizmi që po vihet re në të dyja partitë kryesore dhe fjala nuk është për ata që nxjerrin  ca steka me minifunde dhe as me grafikë deputetësh. Gjëja më e frikshme është të kritikosh...
 • Dimri i pakënaqësisë bullgare

  19/02/2013 - 14:19
  Koment i Radios Kombëtare Bullgare Bullgarët filluan protesta kundër monopoleve private në energjetikë. Ditën e diel për herë të radhës mijëra bullgarë bllokuan rrugët dhe përmbytën sheshet, duke...
 • Ana e errët e Vatikanit (III)

  16/02/2013 - 15:23
  Borgiat - orgji, helmime dhe inceste pas mureve të shenjta Vatikani është në gjumë të thellë, por në banesën e Papës shkëlqejnë dritat e shandanëve të çmuar. Salla e mbingarkuar me vepra arti gjëmon...
 • Ana e errët e Vatikanit (II)

  15/02/2013 - 19:21
  Është errësirë kur konti kthehet në kështjellën e tij, dy orë me kalë larg nga Roma. Negociatat me Vatikanin kishin përfunduar shpejt dhe konti i devotshëm mezi priste të kthehej tek gruaja e tij e...
 • Mohimi i votës, tradhti e vetes

  15/02/2013 - 09:03
  SHBA- Pesëdhjetë e një vjet më parë Xhon F. Kenedi tha në këtë sallë: “Kushtetuta nuk na bën rivalë për pushtet por partnerë për përparimin.” “Është detyra ime”, - tha ai, “të raportoj për gjendjen e...
 • Ana e errët e Vatikanit

  13/02/2013 - 16:34
  VATIKAN, 13 shkurt 2013 - Vatikan, Vatikrim, Vatileaks: a është zemra e Kishës Katolike në fakt një fole gjarpërinjsh? A janë në Romë në pushtet forca të errëta, që lajnë duart me çdo Papë, që nuk u...
 • Matja e shpresës

  08/02/2013 - 08:28
    SEATTLE– Jetët e njerëzve më të varfër të botës janë përmirësuar më shpejt gjatë pesëmbëdhjetë vjetëve të kaluar sesa ndonjëherë më parë dhe jam optimist se do ta kemi edhe më mirë gjatë...
 • Një axhendë paqësore për zhvillimin global

  02/02/2013 - 14:36
    Monrovia, Liberi – Këtë javë, 27 anëtarët e Panelit të nivelit të lartë të personave meritorë të agjendës së zhvillimit post-2015 mblidhen në Monrovia, Liberi, për ta këshilluar sekretarin e...
 • “Një përgjigje shumë e thjeshtë”

  31/01/2013 - 12:34
    Nga: Aleksandër a. Arvizu Ambasador i SHBA në Shqipëri Shqipëria festoi 100 vjetorin e pavarësisë në muajin nëntor. Ishte koha për të qenë krenarë, një kohë përsiatjeje mbi sukeset e vendit në...
 • Tragjedia algjeriane

  30/01/2013 - 09:54
    EXETER– Duke komentuar krizën e kohëmëparshme algjeriane të pengjeve në një kanal ndërkombëtar lajmesh, një “ekspert” për çështjet e terrorizmit bëri një pohim mbresëlënës: “’Al-Qaeda’ në Maghreb u...
 • Të shkruash të ardhmen

  29/01/2013 - 15:24
  ADDIS ABABA – Çfarë ka përgatitur e ardhmja për ekonominë globale? A do të rriten standardet jetësore kudo nëpër botë, ndërsa shtetet e varfra të së sotmes do t’i mbështeten një teknologjie për t’i...
 • Një vit i ri i konflikteve globale

  26/01/2013 - 14:30
    DAVOS– Në botën e sotme, identifikimi dhe menaxhimi i vatrave të krizës nuk janë thjesht çështje të nxjerrjes së hartës, përcaktimit të zonës së luftës dhe fuqizimit të diplomatëve për të shuar...
 • Pengjet e pakonfirmuara amerikane

  25/01/2013 - 14:58
    DENVER- Kushtetuta e Shteteve të Bashkuara, e cila i ka mbushur 225 vjet në verën e kaluar, është një dokument i jashtëzakonshëm: provizionet e një teksti të shkruar në shekullin e tetëmbëdhjetë...
 • Çmimi i luftës me Iranin

  23/12/2012 - 18:28
    WASHINGTON – Një prej sfidave më të mëdha me të cilat presidenti amerikan, Barack Obama, do të përballet në mandatin e tij të dytë është ndalimi i avancimit të teknologjive bërthamore të Iranit....
 • Testi i armëve i Obamas

  Damon Winter/The New York Times/ Roger Cohen
  21/12/2012 - 12:21
  Presidenti Obama, para pothuajse dy vjetësh, mbajti një fjalim të mirë në Arizonë, pasi një person i armatosur - një tjetër djalosh problematik amerikan me një pushkë gjysmautomatike - vrau gjashtë...
 • A duhet të jetojmë 1.000 vjet

  18/12/2012 - 13:00
    PRINCETON – Ku duhet të përqendrojmë hulumtimet tona mjekësore dhe biologjike? Ka argumente të fuqishme për luftimin e sëmundjeve që vrasin shumicën e njerëzve – sëmundjet si malaria, fruthi dhe...

Pages