Një organizatë kriminale që pastronte të ardhurat e aktiviteteve mafioze është shkatërruar. Përveç emrave të njohur të bandave kriminale, figurat kryesore në hetim përfshijnë edhe Angelo Calculli, ish-agjenti Achille Lauro (deri në 2022) dhe Joe Bastianich, dhe producenti i filmit, Daniele Muscariello.

Në hetimet e anti-mafia përfshihen edhe emri i një producenti filmi dhe një menaxheri këngëtarësh. Hetimet janë përqndruar kundër një organizate që pastronte paratë dhe që çoi në arrestimin e 18 personave të martën më 9 korrik. Mes personave që përfunduan në pranga ishin edhe fëmijë “artistë” të lidhur me klanet e Camorra dhe bandat ‘Ndrangheta’.

Sekuestrohen tre kompani dhe mbi 131 milionë euro
Hetimi i nisur në vitin 2018 nga drejtoria e rrethit antimafia dhe prokuroria e Romës rindërtoi se si grupet kriminale pastronin “fitimet e mëdha” nga aktivitetet e dyshimta duke investuar në aktivitete biznesi në dukje të ligjshme “që operojnë në fusha të shumta si kinematografia, ndërtimi, logjistika, tregtimin e makinave dhe hidrokarbureve”.

Hetimet zbuluan “shuma të mëdha parash” që vinin nga klanet e Campania “të pastruara” falë faturave false të lëshuara për kompanitë fiktive “duke përdorur pjesëmarrjen e njerëzve që i përkasin krimit vendas në Romë dhe atyre me bazë në Kamorra. Mes emrave janë edhe fëmijët e “arkëtarit të ish-Banda della Magliana”, Enrico Nicoletti, i cili dyshohet se ka vepruar në kontakt të ngushtë me njerëz të afërt me krimin napolitan.

Aferat me mafiozët e Angelo Calculli dhe Daniele Muscariello
Figura të tjera të shquara në hetim përfshijnë gjithashtu Angelo Calculli – ish-agjenti i Achille Lauro (deri në 2022) dhe Joe Bastianich – dhe producenti i filmit, Daniele Muscariello – në rolin e tij si administrues i besuar i të njëjtave klaneve – i konsideruar nga gjyqtari i hetimeve paraprake si një nga organizatorët e politikës ekonomiko-kriminale të organizatës”.

Vazhdimi i hetimeve ka dokumentuar në fakt një konvergjencë interesash midis klanit D’Amico-Mazzarella Camorra, klaneve kalabreze të Mancuso dhe Mazzaferro të familjes Senese në sektorin e tregtimit të paligjshëm të hidrokarbureve.