Autoriteti Portual Durrës merr pjesë në 2 projekte rajonale, takime në Venecia, Trieste dhe Koper

06/02/2018 - 13:41

Zhvillimi dhe përmirësimi i mjedisit të favorshëm (duke përfshirë uljen e zhurmës) si dhe ndotjes të karbonit kanë qenë tematika e Takimit që u zhvillua në Venecia javën e kaluar, ku mori pjesë edhe një grup përfaqësues nga Autoriteti Portual Durrës APD, i kryesuar nga Drejtori Ekzekutiv, Artjan Qirici.

Objektivi i Projektit SUPAIR me tematikë "Portet e qëndrueshme në rajonin e Adriatikut e Jonit" është: Përmirësimi për transportin dhe lëvizshmërinë, duke ofruar shërbime të integruara si dhe Multimodaliti në zonën Adriatiko-Joniane.

Partneriteti parashikon përfshirjen e drejtpërdrejtë të autoriteteve portuale dhe institucioneve teknike në disa vende në zonën e Programit ( Italia, Kroacia, Greqia , Mali i Zi, Shqipëria), së bashku me autoritetet vendase të rajonit ose të qytetit, për të garantuar një bashkëpunim të përshtatshem duke integruar territoret përkatëse. 

Grupi përfaqësues i APD mori pjesë edhe në Takimin e zhvilluar në Trieste për Projektin ADRIAPASS me tematikë "Integrimi i lidhjeve multimodale ne zonen Adriatiko Joniane". Projekti ka për qëllim përmirësimin e flukseve të mallrave në rajonin Adriatiko-Jonian.

Gjatë Takimit të Triestes u diskutua mbi masat e nevojshme për të përfshirë edhe politikë-bërësit, për të krijuar lehtësira në pikat tranzit në rajon, ku pengesat administrative dhe organizative shkaktojnë vonesa të konsiderueshme.

Gjithashtu, me ftesë të portit të Koperit, përfaqësuesit e APD-së zhvilluan një vizitë pune në këtë port. Stafi ekzekutiv prezantoi investimet e kryera në "Comunity Systems", nga kompanitë Actual dhe Infoera.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Në dy javët e para të muajit nëntor, tragetet janë shfrytëzuar nga 17.276 udhëtarë me 3430 autovetura gjithsej.

Në kalatat e portit të Durrësit në periudhën 10-mujore janar-tetor 2018 janë përpunuar 3 milionë e 17 mijë tonë mallra, të cilat kanë mbë

Forcat e repartit zjarrfikës të Autoritetit Portual kontribuan për afro një javë në zgjidhjen e situatës emergjente në venddepozitimin e

Gjatë periudhës janar-tetor të këtij viti tragetet e linjave Durrës – Bari dhe Durrës – Ankona e kthim janë shfrytëzuar nga afro 757 mijë

Autoriteti Portual Durrës, së bashku me përfaqësues të shtatë qyteteve-port, (Lisbona, Malaga, Zadari, Rijeka, Ravenna, Durrësi dhe Tries

Prej më shumë se dy javësh me kërkesë të Bashkisë së qytetit, APD ka krijuar kushte për hyrjen e autoveturave nga hyrja 4 pranë Urës së D

Gjatë periudhës janar-tetor të këtij viti tragetet e linjave Durrës – Bari dhe Durrës – Ankona e kthim kanë transportuar bashkë me udhëta

Në Arkivin Qendror Teknik të Ndërtimit në Tiranë, si dhe në disa arkiva shtetërore dhe private në Itali ndodhen planimetritë dhe projekte