Durrës-Tivar-Levante, monitorimi i ngarkesave të rrezikshme detare

04/10/2014 - 17:16

-       Projekti  ADB Multiplatform, takim ndërkombëtar në Budva të Mal të Zi

DURRËS, 4 tetor 2014 –Portet e Durrësit, Tivarit dhe Levante janë caktura zona pilot për gjurmimin e ngarkesave të rrezikshme detare.

Sikurse njofton drejtoria e përgjithshme ekzekutive e ndërmarrjes shtetërore  Autoriteti Portual Durrës (APD), më 28-29 tetor 2014, në Budva (Mal i Zi), është zhvilluar takimi i 7-të ndërkombëtar i projektit  ADB [Adriatic-Danube-Black Sea: Adriatik-Danub-Deti i Zi] Multiplatform, pjesë e të cilit është dhe APD-ja.

Autoriteti Portual Durrës ka kontribuar në hartimin e një harte të funksionimit të

korridoreve të lëvizjes së mallrave në zonën e SEE (South East Europe – Europa

Juglindore), duke dërguar të dhëna për lëvizjen e ngarkesave të mallrave në këto

korridore, me qëllim realizimin e një prej objektivave më të rëndësishëm të projektit, që është gjurmimi i ngarkesave që kalojnë nga këto korridore.

Projekti synon monitorimin e cilësisë së korridoreve nëpërmjet shkëmbimit të informacioneve midis vendeve partnere të projektit si edhe komunikimin online për një transport sa me efikas dhe me sa më pak efekte mbi mjedisin.

Për këtë qëllimi do të shërbejë edhe ngritja e  MDC-ve (Multimodal Development Centre – Qendër Multimodale Zhvillimi) në secilin nga vendet.

Pjesë e këtij projekti është edhe krijimi i një baze të dhënash për monitorimin e ngarkesave në zonën pilot Durrës-Tivar-Levante, që veçanërisht do t’i shërbejë gjurmimit të ngarkesave të rrezikshme nëpërmjet transportit detar.

/th. m. agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Afro 120 mijë qytetarë kanë shfrytëzuar tragetet e linjave nga porti i Durrësit ose 130 mijë udhëtarë më pak se në periudhën janar-qersho

Rreth 20 mijë tonë mallra në përpunim nga anijet tregtare të akostuara ditën e premte në portin e Durrësit.

Autoritet Portual i Durrësit ka dalë me një njoftim të dytë për të sqaruar rikthimin e transportit detar të pasagjerëve.

Mbërrin në portin e Durrësit një nga velierat më të mëdha në botë, ndërtuar në vitin 2016. 

Terminali i Trageteve në Portin e Durrësit që prej 10 marsit 2020 shfrytëzohet vetëm për transportin e mallrave nga vendi ynë drejt Itali

Rikthehen pas dy muajsh ndërprerjeje, lundrimet me traget për kamionet, drejt portit të Ankonës nga porti i Durrësit.

Një jetë si specialist në Portin e Durrësi për Ilir Rupin, drejtuesin e brigadës elektrike, ka qenë e mbushur me sakrifica të shumta dhe

Autoriteti Portual Durrës bën me dije përmes një njoftimi se Kapiteni i Rangut të Tretë (Rez.) Alfred Velaj, do të drejtojë Forcën e Sigu

Veprimtaria përpunuese në Portin më të madh në vend ka vijuar pa ndërprerë e fokusuar në transportin e mallrave me anije dhe tragete.