Në 7 muaj, dy anije ngarkojnë 90 % të çimentos për eksport

Postuar: 22/08/2017 - 14:48

*6.5 herë më shumë çimento për eksport krahasuar me 7-mujorin 2016

Në periudhën janar – korrik të këtij viti nga porti i Durrësit janë transportuar drejt porteve të tjerë afro 194 mijë tonë çimento për eksport, një sasi 6.5 herë më e madhe se sa ajo që është ngarkuar në anijet e transportit gjatë 7-mujorit të parë të vitit 2016.

Ndërkaq, që nga fillimi i muajit gusht në Terminalin Lindor të portit të Durrësit dy anije janë ngarkuar me 7850 tonë çimento për eksport gjithsej, një anije po ngarkohet aktualisht në kalata dhe e fundit është ankoruar në radën portuale në pritje të ngarkesës. Dy anije, “Sirios Cement 1” dhe “Edra IV”, që nga fillimi i vitit, kanë ngarkuar më shumë se 90 për qind të çimentos për eksport, ndërsa pjesa tjetër është ngarkuar në anijet “Vela 1” dhe “Seaven Luck”.

Nga të dhënat operative të Qendrës së Informacionit në APD, mësohet se anija “Sirios Cement 1” ka mbërritur në port 15 herë radhazi duke u ngarkuar mesatarisht me 10 mijë tonë çimento për eksport në çdo lundrim. Për herë të parë gjatë këtij viti kjo anije është ankoruar në port më 24 janar dhe ka ngarkuar një sasi prej 7500 tonë çimento.  Anija “Sirios Cement 1” me gjatësi 139 metra ka ngarkuar 15 herë sasi të ndryshme nga 4.500 tonë deri në 12.500 tonë çimento.

Pjesa tjetër e çimentos për eksport është ngarkuar në anijen tregtare “Edro IV”, e cila ka marrë rregullisht sasinë prej 2650 tonë për çdo lundrim.

Çimento e prodhuar në fabrikat pranë Fushë-Krujës dhe që shfrytëzohet për industrinë e ndërtimit i është drejtuar më pas porteve të Margheras (Itali) dhe të Maltës.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Afro 264 mijë tonë çimento, prodhuar në vendin tonë, janë nisur me anije nga Durrësi drejt porteve të tjera gjatë 10-mujorit të parë të k

Gjatë periudhës janar-tetor të këtij viti në Terminalin e kontejnerëve janë përpunuar 169 anije.

Gjatë 10-mujorit të parë të këtij viti në portin e Durrësit janë përpunuar afro 3.1 milionë tonë mallra, ose 8 për qind më shumë se sa e

   Në vizionin e drejtuesve të rinj të Autoritetit Portual, porti më i madh i vendit i ka kapacitetet profesionale dhe intelektuale për n

Afro 120 mijë tonë mallra të përpunuara në portin e Durrësit nga anijet i përkasin eksport-importeve tranzit me Kosovën.

Të dhënat e transportit të udhëtarëve dhe mallrave me tragete gjatë periudhës janar – tetor 2017 dëshmojnë për shifra më të larta se sa n

Kryetari i Bashkisë së Roterdamit së bashku me Drejtorin Ekzekutiv të Autoritetit Portual të Durrësit i janë përgjigjur interesimit të ve

Shkurtimi i kohës së shërbimit dhe thjeshtimi i procedurave portuale për udhëtarët dhe automjetet me tragete, si dhe përmirësimi i infras

Porti i Durrësit ka shënuar rritje të lëvizjes së pasagjerëve dhe volumit të përpunimit të mallrave për periudhën 9-mujore nga janari der