Sa milionë tonë mallra u përpunuan në 8 muaj në portin e Durrësit

23/09/2017 - 14:56

Gjatë periudhës janar – gusht të këtij viti në portin e Durrësit janë përpunuar 75. 224 kontejnerë (njësi kontejnerike – TEU), ose thuajse e njëjta sasi me periudhën janar-gusht të vitit 2016. Edhe shifrat e kontejnerëve TEU në hyrje dhe dalje nga porti i Durrësit janë thuajse të njëjta, 37.351 për eksport dhe 37.873 për import. 

Nga të dhënat e Sektorit të Statistikave në APD, mësohet se që nga fillimi i vitit 2017 në kalatat e Terminalit përkatës janë përpunuar 127 anije tregtare kontejnerësh, ose 4 anije më pak se sa në të njëjtën periudhë të vitit 2016. Ndërsa volumi i mallrave arrin në 921 mijë tonë, rreth 68 mijë tonë më i ulët se sa në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Gjatë muajit korrik të këtij viti janë përpunuar 11.511 kontejnerë TEU, duke regjistruar edhe numrin më të lartë të kontejnerëve të përpunuar në një muaj gjatë këtij viti. Anijet e kontejnerëve vijnë ose i drejtohen kryesisht porteve të specializuar në Gioia Tauro (Itali), në Maltë dhe Kastiglione (Spanjë).

Në portin e Durrësit gjatë periudhës janar-gusht 2017 me anije dhe tragete janë përpunuar afro 2.4 milionë tonë mallra gjithsej.   

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Afro 23 mijë pasagjerë shqiptarë dhe të huaj kanë preferuar të udhëtojnë me tragete në linjat Durrës –Bari dhe Durrës – Ankona e kthim.

Mbi 100 mijë kontejnerë TEU (njësi kontejnerike) janë përpunuar gjatë nëntë muajve të parë të këtij viti në Terminalin përkatës.

*Në periudhën janar-shtator 2018 përpunohen 417 anije dhe 776 tragete

Mbi 12 mijë udhëtarë dhe 2 mijë autovetura kanë shfrytëzuar tragetet e linjave nga Durrësi gjatë javës së parë të muajit tetor.

Arkeologët nënujorë që nga fillimi i viteve 2000 kanë zbuluar në gjiun detar të Durrësit rreth 15 relikte anijesh të lashta.

Tre anije me kontejnerë, grurë dhe çimento po shkarkohen sot paradite në kalatat 6, 4 dhe 1 në portin e Durrësit.

Tragetet e linjave Durrës – Bari dhe Durrës –Ankona e kthim gjatë nëntë muajve të parë të këtij viti kanë transportuar 8% më shumë mallra

Tragetet e linjave Durrës – Bari dhe Durrës –Ankona e kthim, gjatë 9 muajve të parë të këtij viti kanë transportuar afro 712 mijë udhëtar

1.238 turistë të huaj, shumica e të cilëve nga Japonia dhe vendet e Azisë Lindore kanë mbërritur në Durrës me kroçerën “Ocean Dream”.

40 turistë nga Britania e Madhe kanë mbërritur sot në mëngjes në portin e Durrësit në bordin e jahtit “Pan Orama II”.