Diploma të dyfishta nga universitetet prestigjoze të vendeve evropiane

19/07/2018 - 17:11

   Mundësia për të patur një diplomë nga ndonjë prej universitetet më të njohura Europiane është e paçmueshme. Megjithatë, duke i pasur parasysh shpenzimet e arsimit në vendet Europiane, mundësia për të studiuar në një nga universitetet më të renomuara Europiane fatkeqësisht është ende i padisponueshëm për një numër të madh të studentëve të Republikës së Maqedonisë, por edhe të vendeve fqinje.

Për këtë arsye UNS në periudhën e kaluar vendosi theks të veçantë në marrëveshjet për diplomat e dyfishta, me çfarë studenëve u mundësoi marrjen e diplomave nga universitetet prestigjoze Europiane, pa i ngarkuar ato me tarifa të larta të shkollimit dhe jetës në vendet Europiane.

Midis universiteteve më të rëndësishme Europiane me të cilat UNS ka lidhur marrëveshje për diploma të dyfishta janë: Universiteti i Szeged- Hungari, Universiteti i Neapol –Luixhi Vanviteli – Itali, Univrsiteti  i Sterling – Britania e Madhe, Universiteti Odlar Jurdu-Baku, Azerbeixhan, Universiteti i Shkencave Sociale i Llodz-Poloni etj.

Në fund duhet të theksohet se në fazë përfundimtare janë edhe bisedimet për marrëveshje të re për diploma të dyfishta edhe me Universitetin Oksford Bruks, një nga universitetet më të renomuara në Britaninë e Madhe, që edhe më tej do të pasurojë ofertën e pasur të universiteteve nga të cilët studentët e UNS mund të fitojnë diploma.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

“Ne e njohim Kosovën si një vend të pavarur dhe sovran.

Sulmohet një autobus policor dhe stacioni i policisë në Omonia, Athinë.

Djali i një deputeti të njohur në Greqi dhe dy oficerë të policisë helene dyshohet se luajtën një rol kyç në grupin 11-anëtarësh greko-sh

Dy tërmete të njëpasnjëshme kanë goditur Selanikun mesditën e sotme.

Policia greke ndoqi një mjet që vinte nga kufiri gjelbër dhe e ndaloi në Tyria, Janinë.

Autostrada Shkup - Bllacë do të ndërtohet përmes Ndërmarrjes Publike për Rrugë Shtetërore (NPRRSH) dhe ribalanci i Buxhetit aspak nuk do

Një aksident i rëndë automobilistik ka ndodhur këtë të shtunë në veri të Greqisë.

Komisioni parlamentar për çështje kushtetuese në Maqedoni i hapi rrugën debatit në seancë plenare të parlamentit mbi projekt-amendamentet

Ideja për korrigjimin apo ndarjen e kufijve është ide e dështuar e cila e rrezikon edhe sovranitetin e Kosovës.

Presidenti grek, Prokopis Pavlopulos theksoi edhe një herë se vetëm kur Shkupi të përfundojë me ndryshimet kushtetuese mund të anëtarëso