Detoxi i mëngjesit për të rikthyer energjitë

12/02/2018 - 08:03

Lodhja e përgjithshme, ndjesia e fryrjes dhe rëndesës, lëkura e thatë, janë shenjat që dimri lë në trupin tonë. Këo janë sinjale që na jep trupi për t'u pastruar nga toksinat që mblidhen për shkak të ushqimit pak të shëndetshëm në muajt e ftohtë.

Për fat të mirë ka disa mënyra për të rikthyer energjitë. Mëngjesi dihet që është mjaft i rëndësishëm për startin e fizikut, dhe ka disa pija të mira detoksifikuese që ju ndihmojnë ta nisni ditën mbarë.

Klasikja e madhe

Të gjithë e njohin gotën klasike të ujit me lëng limoni, qoftë e ngrohtë apo e ftohtë. Sigurisht edhe me xhinxher. Limoni është antiseptik, i pasur me vitaminë C dhe mbi të gjitha është alklain. Ka fuqinë të riekuilibrojë pehashin e trupit, të lehtësojë tretjen, përmirësojë punën e mëlçisë dhe veti diuretike, drenazhuese e lëngjeve të tepërta. Për më shumë përfitime pijeni gjysmë ore para se të hani mëngjesin. Me shtimin e xhinxherit përfitimet shtohen. Xhinxheri në fakt stimulon metabolizmin, ndihmon në djegien e yndyrnave, forocn sistemin imunitar, dhe përmirëson lëkurën.

Por me to mund të përgatisni dhe një pije. Lëngu i dy limonëve, dhe një copë xhinxher të freskët, rreth 6 cm, i prerë në feta. E zjeni për pesë minuta në 1.5 litra ujë. Kur të ftohet e bashkoni me lëngun e limonëe, e filtroni dhe e konsumoni gjatë ditës në vend të ujit.

Çaji jeshil dhe agrumet

Një smoothie e shijshme përgatitet me portokall, lëngun e gjysmë limoni, gjysëm tasi çaj jeshil pa sheqer, dhe një lugë mjaltë. Nëse dëshironi mund ti shtoni gjysëm banane, apo gjysëm tasi me kos bio. I vendos në frulator dhe e pi të fothtë para mëngjesit. Ajo është e pasur me antioksidantë, ku efekti detoksifikues fuqizohet nga çaji jeshil.

Duke mësuar portokallin

Një mollë, një karrotë, dy lime, dhe një tufë selino. Një pije me vitamina dhe detoksifikuese, ku të gjithë përbërësit shtrydhen apo centrifugohen veç e veç e më pas i bashkon.

Çajrat aromatikë

Erëzat aromatike që përdorim në kuzhinë mund të kthehen në një çaj bimor detoksifikues, i mirë dhe me aromë. Mjafton të vendosni në ujë që zjen një lugë të vogël rozmarinë, pak trumzë, majdanoz dhe borzilok për të patur një pije energjike, për pastrimin e mëlçisë dhe për të stimuluar sistemin imunitar. Për më tepër në këtë periudhë është mjaft e rëndësishme për të luftuar virozat e stinës.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Frutat në stinën e vjeshtës janë të shumëllojshme.

Një studim i ri ka qëllim që të shpjegojë përse njerëzit obezë kanë më shumë rrezik që të preken nga kanceri.

Furça është mjeti më i rëndësishëm për higjienën e gojës, ndaj edhe duhet pasur shumë kujdes me të.

Kur bëhet fjalë për shikimin, të gjithë jemi të in teresuar për të ditur më tepër mbi kujdesin që duhet të tregojmë për të mos e humbur a

Vitamina A në mango është çelësi për zhvillimin dhe mirëmbajtjen e llojeve të shumta të indeve epiteliale, duke përfshirë lëkurën dhe flo

Arrat janë të shëndetshme dhe kjo dihet, por shkencëtarët zbulojnë efektet e tjera pozitive që ato kanë tek zemra, si edhe në kontrollin

Shqiptarët janë konsumatorë të mëdhenj të kafesë, dhe këtë e tregojnë të dhënat e importit të këtij produkti të çmuar.

Dhimbjet e kokës janë të padurueshme për të gjithë.

Nëse je e shqetësuar për djersitjen e tepër, mënyra më e mirë është ta përdorësh deodorantin para se të flesh.

Sa herë dalim në qytet, ndjejmë mungesën e theksuar të ajrit, ose thithim një ajër të ndotur si rezultat i trafikut, ngrohjes globale apo