Kujdes me mishin e pulës

16/06/2014 - 21:57

Londër, 16 qershor 2014 - Konsumatorët paralajmërohen të mos e lajnë pulën sepse rrezikojnë të përhapin infeksione dhe të helmohen. BBC publikon një studim ku thekson se larja e mishit te pulës rrit rrezikun për përhapjen e baktereve, në duar, në rroba e në pajisjet e gatimit përmes cërkave të ujit. 
Studimi vërtetoi këtë rezultat pasi survejoi 4 500 britanikë që lanin pulën para se ta gatuanin. 

Pula konsiderohet si një burim kryesor i baktereve që nga salmonella dhe E.Coli. 
Konsumatorët në këtë rast këshillohen ta fusin në ngrirje mishin e pulës dhe më pas direkt ta ziejnë. Kështu çdo mikrob ngordh 100 % . 

/agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

I konsideruar si një super-frut për shkak të vetive të shkëlqyera ushqyese dhe terapeutike, papaja është një frut që mund të ofrojë dhjet

Jeni mbipeshë dhe nuk dini se si të humbisni kilogramët e tepërt?

Ashtu si fruti edhe gjethet e hurmave mbartin një “pushtet” të fuqishëm plot vlera kurative.

Mëngjesi konsiderohet si vakti më i rëndësishëm sepse trupi mund të furnizohet me ushqyesit më të nevojshëm për një energji të vazhdueshm

Sipas një studimi të zhvilluar në Japoni, është zbuluar se ngrënia e kërpudhës mund të ketë zvogëluar rrezikun nga kanceri i prostatës.

Shkaku i krijimit të varësisë nga kokaina është një gen.

Siç e dimë me fillimin e shtatorit fillojnë edhe punët tona profesionale për të rriturit dhe shkollat për fëmijët por këto shoqërohen me

Kanceri po tejkalon sëmundjet kardiovaskulare dhe po kthehet në shkakun kryesor të vdekjes.