Kujdes me mishin e pulës

16/06/2014 - 21:57

Londër, 16 qershor 2014 - Konsumatorët paralajmërohen të mos e lajnë pulën sepse rrezikojnë të përhapin infeksione dhe të helmohen. BBC publikon një studim ku thekson se larja e mishit te pulës rrit rrezikun për përhapjen e baktereve, në duar, në rroba e në pajisjet e gatimit përmes cërkave të ujit. 
Studimi vërtetoi këtë rezultat pasi survejoi 4 500 britanikë që lanin pulën para se ta gatuanin. 

Pula konsiderohet si një burim kryesor i baktereve që nga salmonella dhe E.Coli. 
Konsumatorët në këtë rast këshillohen ta fusin në ngrirje mishin e pulës dhe më pas direkt ta ziejnë. Kështu çdo mikrob ngordh 100 % . 

/agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Këto janë plagë që nuk shfaqen kurrë në trup, dhe janë më të thella dhe më të dhimbshme se gjithçka që rrjedh.

Dieta mesdhetare është më e mira në botë dhe lë pas shumë alternativa të tjera.

Lidhja e gjumit me shëndetin e mirë është tashmë e njohur dhe e vërtetuar.

Mollët, luleshtrydhet dhe disa fruta të tjera janë shumë të shëndetshme për organizmin.

Një nga regjimet më të shëndetshme për organizmin është padyshim ajo Mesdhetare.

Lënia e shisheve të ujit në makinën tuaj, sidomos gjatë verës, është një ide e keqe, sepse kimikatet nga plastika mund të rrjedhin në uji

Shumë amvisa teksa qerojnë thelpinjtë e hudhrave hedhin në kosh lëkurat.

Mjegullimi i trurit nuk është një gjendje mjekësore.

Fëmijët e ekspozuar ndaj ekraneve (televizor, tablet, smartphone, kompjuter) në mëngjes, para shkollës, janë tri herë më të prirur për të

Kafeina është një stimulues i fortë për trurin.