Mos i hidhni asnjëherë lëvozhgët e vezëve, pasi është një burim i pasur i mineraleve.

Ato përbëhen nga 90% kalcium. Kalciumi është zhytur me lehtësi nga trupi për shkak të përbërjes së saj kimike e cila është identike me strukturën e dhëmbëve tanë dhe kockat.

Nëse konsumohet siç duhet, kalciumi mund të stimulojë prodhimin e qelizave të gjakut, parandalojnë osteoporozën dhe madje edhe rregullimin e presionit të gjakut dhe nivelet e kolesterolit.

Përveç kalciumit, lëvozhga e vezës përmbanë sasi të larta të hekurit, zinkut, bakrit, fluorit mangan, fosfor, krom etj. Për të marrë nivelin ditor te rekomanduar te kalciumit e gjitha çka ju duhet është të konsumoni rreth 3 gram lëvozhgë te grimcuar vezë.

Përdorimi i levozhges vezë nuk është gjithmonë e thjeshtë sepse struktura e saj nuk i lejon ata që të konsumohen të papërpunuara. Prandaj, ne ofrojmë disa sugjerime për ju se si të përgatisni dhe përdorni për konsum të sigurt dhe të lehtë.

Lahen dhe shtrydhen 2 lëvozhga vezë. Shtoni 3 lugë lëng shtrydhur te limonit dhe kur levozhga te eshte zbutur, shtoni rreth ½ te një filxhani me qumështit të nxehtë. Konsumoni këtë ilaç dy herë në ditë.