Mos pini pije me akull nëpër lokale, shkakton këtë sëmundje

20/10/2018 - 20:37

Në ditët e nxehta të verës, uji apo pijet e ndryshme shoqërohen me akull. Por, ndërsa ne e blejmë ujin për të mos konsumuar atë të rrjetit publik, rrezikojmë që mikrobet apo infeksionet t’i marrim nga akulli.

Mjekët infeksionistë thonë se javët e fundit ka raste të shtimit të hepatitit A, që përhapet më së shumti nga uji dhe hedhin dyshimet se është pikërisht akulli përgjegjës.

Prodhimi i akullit me ujë të pakontrolluar, nuk është një problem i ri. Tre vite më parë, një hetim i Institutit të Shëndetit Publik, zbuloi se uji me të cilin ishte prodhuar akulli shfaqte shenja të “Steptokokut fekal”, gjë që tregon se, uji kishte ndotje nga ujërat e zeza ose ishte i ndenjur në depozita.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Shumë njerëz vuajnë nga rrathët e zinj dhe të fryrë të cilët shfaqen në kohën më të papërshtatshme.

Me ardhjen e stinës së pranverës dhe rritjes së temperaturave është shtuar dhe numri i personave të prekur nga alergji të ndryshme, ndërs

Sipas një studimi të ri ekzaminimi i baktereve dhe viruseve në hundët e fëmijëve mund të japë të dhëna për të përmirësuar diagnozën dhe t

Konsumimi i kastravecit ju sjell shumë përfitime shëndetësore që ndoshta nuk i kini dëgjuar më parë.

Kajsia është një frut e cila së pari është kultivuar në Kinë, derisa persianët e kanë zbuluar.

Kërpudhat mund të jenë një aleat shumë i mirë për rininë e trurit.

Xhenxhefili është një nga produktet më të kërkuar kohët e fundit për përgatitjen e çajërave bimor, infuzioneve dhe pijeve të ndryshme.

Pavarsisht se të padëmshme, ato mund të ndikojnë në pamjen tuaj të jashtëme dhe të kthehen në një stres të përditshëm.

Në të shumtën e rasteve femrat ankohen për fytyrën e tyre të mbushur me puçrra ose se kanë lëkurë të ashpër.

Mos prit më gjatë dhe elemino yndyrën e akumuluar në mënyrë të natyrshme dhe pa rreziqe për shëndetin tënd.