Si të shpëtoni nga fryrja e barkut

07/07/2014 - 09:11

7 korrik 2014 - Para së gjithash duhet të pini patjetër dy litra ujë në ditë. Në thelb të fryrjes së barkut mund të jetë kërkesa për hidratimin e trupit. Nëse organizmi nuk arrin të eleminojë toksinat dhe lëngun e tepërt, atëherë rritet niveli dhe fryrja e barkut. Pirja me bollëk e ujit luan rol kyç për të qenë në formë të mirë.

Speci djegës ndihmon për tretjen, eleminimin e toksinave dhe fryrjen e barkut.

Për të garantuar funksionimin e aparatit tretës, ndihmojnë shumë kosi dhe derivatet e tij.

Rol të rëndësishëm luajnë edhe frutat, të cilat cilësohen si një ilaç natyral.

Thuajse në të gjithë kuzhinat gjendet zaferano (shafran), një erëz e dëshiruar jo vetëm për shijen që iu jep ushqimeve, por edhe sepse shfryn barkun tonë. Provoni ta përdorni gjithnjë e më shpesh në pjatat tuaja dhe do të shikoni që nuk do të keni më fryrje barku.

/agjencia e lajmeve "Dyrrah"/

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Një nga regjimet më të shëndetshme për organizmin është padyshim ajo Mesdhetare.

Lënia e shisheve të ujit në makinën tuaj, sidomos gjatë verës, është një ide e keqe, sepse kimikatet nga plastika mund të rrjedhin në uji

Shumë amvisa teksa qerojnë thelpinjtë e hudhrave hedhin në kosh lëkurat.

Mjegullimi i trurit nuk është një gjendje mjekësore.

Fëmijët e ekspozuar ndaj ekraneve (televizor, tablet, smartphone, kompjuter) në mëngjes, para shkollës, janë tri herë më të prirur për të

Kafeina është një stimulues i fortë për trurin.

Aktiviteti fizik edhe kur jemi me grip ka efekte pozitive mbi shëndetin.

Meningjiti është një inflamacion i membranave (meninges), që rrethojnë trurin dhe palcën kurrizore.

Këshillat për rëndësinë e gjumit janë të lashta sa vetë koha.

Përfitimet shëndetësore që vijnë nga gjumi janë të panumërta.

Majoneza është një nga salcat më të përdorura në botë.