Si të përgatisni vetë pijen natyrale energjike me uthull molle, mjaltë dhe limon

30/07/2020 - 08:52

Plogështia dhe virozat e shoqërojnë njeriun gjithmonë në ndërrimin e stinëve. Kohëzgjatja e tyre varet kryesisht jo vetëm nga lloji i bakterit por edhe imuniteti i njeriut. Për forcimin e tij dhe shërimin e organizmit, shumë ekspertë rekomandojnë një pije shëruese e cila largon kollën dhe shumë prej simptomave të gripit, virozave dhe të ftohurës.

Kjo pije, sipas të dhënave rekomandohet edhe për rritjen e rezistencës, kundër dhimbjeve të kraharorit dhe inflamacionit. Përbërësit e kësaj pije pikante janë: mjalti, uthulla e mollës, limoni dhe hudhra.

Mjalti

Mjalti ka rol ëmbëlsues por edhe shërues. Ai rekomandohet kundër baktereve, virozave dhe mykut. Mjalti është një nga përbërësit më efikasë kundër kollës.

Limoni

Limoni i jep kësaj pijeje aromën e freskisë dhe lufton me shumë efikasitet virozat. Bashkë me mjaltin, limoni eliminon viruset që pushtojnë qelizat.

Uthulla e mollës

Lista e përfitimeve që vijnë nga uthulla është e panumërt. Ky lëng shëron fytin dhe largon bllokimin e rrugëve të frymëmarrjes.

Hudhra

Sipas informacioneve hudhra është shëruese e rrugëve të frymëmarrjes. Ajo ka aftësinë të shkurtojë kohëzgjatjen e të ftohurës. Hudhra prodhon një lëndë kimike të quajtur alicinë, e cila çlirohet në momentin që hudhra pritet ose grihet. Alicina është ajo që mban të gjithë peshën e fuqisë së madhe pastruese të hudhrës.

Pija me uthull, hudhër, mjaltë dhe limon për energji

Përbërësit:

10-11 thelpinj hudhre të shtypur lehtë

2 gota me ujë

Çerek gote me uthull molle

1 limon

4 lugë gjelle me mjaltë

Xhenxhefil nëse dëshironi

Përgatitja:

Ziejini thelpinjtë e hudhrës në ujë për 10 minuta. Rekomandohet të shtoni pak xhenxhefil të grirë nëse dëshironi. Kullojeni lëngun dhe bashkojeni me uthullën, lëngun e limonit dhe të paktën gjashtë lugë gjelle me mjaltë. Pijeni këtë lëng shërues dy ose tre herë në ditë sipas nevojës. Pijen mund ta ruani në një kavanoz qelqi dhe ta mbani në frigorifer për të paktën 5 ditë. Nëse dëshironi mund ta pini edhe si çaj duke e ngrohur pak në një çajnik.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Freskia dhe hidratimi janë tepër të rëndësishme në ditët e nxehta të verës.

Stresi, ankthi, dhimbje koke ose përgjumje, të gjithë shkaktojnë momenteve të pakëndshme.

Ftohja e zakonshme mund të përgatisë trupin e një personi për të luftuar COVID-19, sipas një zbulimi që ndihmon të shpjegohet arsyeja për

Njerëzit me Covid-19 pa simptoma mund të mbartin të njëjtën sasi virusi si ata me simptoma, tregon një studim i Koresë së Jugut.

Shkencëtarët kanë zbuluar se ngrënia e sasive të mëdha të orizit rrit rrezikun e vdekjes nga sëmundjet e zemrës për shkak të arsenikut që

Një hulumtim i kryer së fundmi tregon se individët që konsumojnë një dietë të pasur me boronica kanë një shëndet më të mirë, përfshirë kë

Fatmirësisht ka disa hile për të gënjyer stomakun sikur jeni ngopur edhe me pak sasi ushqimi.

Intoleranca ndaj laktozës ndodh si pasojë e paaftësisë së stomakut për të tretur sheqernat e qumështit dhe të produkteve të tjera të bulm

Sëmundja e mëlçisë yndyrore është një gjendje e karakterizuar nga një grumbullim i yndyrës në mëlçi.

Bimët mjekësore me aftësi shëruese janë përdorur në metodat tradicionale dhe jo tradicionale mjekësore që 5000 vjet më parë.