"Drejtësia për të mitur", Manastirliu: Plane individuale për fëmijët në situatë rreziku

10/07/2018 - 13:16

"Gjatë 1 viti, nga Njësitë e Mbrojtjes së Fëmijëve u menaxhuan 1650 fëmijë në situatë risku, nga të cilët 929 janë raste të reja. Ajo që vihet re dhe për të cilën strukturat tona kanë patur reagim të menjëhershëm është rritja e rasteve emergjente të fëmijëve në situatë rreziku".

Deklarata u bë nga Ministrja e Shëdnetësisë dhe Mbrojtjes Sociale Ogerta Manastirliu gjatë konferencës "Forcimi i kapaciteteve të profesionistëve për të mitur", organizuar në një qendër sociale ku trajtohen fëmijët në situatë risku, ku merrnin pjesë Ministrja e Drejtësisë, ambasadorja BE-së në Tiranë, përfaqësues të Ministrisë së Brendhshme, policisë, organizata të shoqërisë civile, etj.

Duke u ndalur te rëndësia e parandalimit të situatave të fëmijëve në konflikt me ligjin, Ministrja Manastirliu u shpreh se po zbatohen plane individuale për integrimin e fëmijëve në situatë risku.

"223 punonjës të mbrojtjes së fëmijëve punojnë cdo ditë në terren jo vetëm për evidentimin e fëmijëve në situatë rreziku, por për një trajtim të plotë, të integruar, me plane individuale për secilin prej tyre. A janë mjaftueshëm? Sigurisht që jo. Do duhet të bëhet më shumë nga disa bashki apo njësi vendore, për të patur punonjës të dedikuar por edhe të mirëtrajnuar për mbrojtjen e të miturve", tha Manastirliu.

Ministrja u ndal dhe te trajtimi i fëmijëve nën moshën e përgjegjësisë penale, për të cilët, siç u shpreh Manastirliu: "Ministria eShëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ka hartuar për herë të parë një projektvendim të posacëm për mbrojtjen dhe trajtimin e fëmijëve nën moshën e përgjegjësisë penale dhe që dyshohet apo ka kryer një vepër penale, duke mbajtur në konsideratë interesin më të lartë të fëmijës".

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Në universitetin “Aleksandër Moisiu” në Durrës ka nisur punimet seminari tre ditor në kuadër të projektit “HELIX” –, ku Fakulteti i Tekno

Qendra Kombëtare e Fëmijëve të Humbur në Shqipëri një shërbim i CRCA Shqipëri dhe Linja Kombëtare për Fëmijët e Humbur ALO 116 000, në ba

Në kuadër të takimeve të hapura me mjekët dhe infermierët, ministrja e Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu lajmëroi disa ndryshime të propoz

Shqipëria renditet në vendin e 107 nga 156 shtete në indeksin e lumturisë 2019, të publikuar sot nga Organizata e Kombeve të Bashkuara, d

Në Shqipëri rreth 37 për qind e të punësuarve janë në të zezë.

Elida Musa aplikoi për herë të parë në dhjetor të vitit 2018 për azil në Francë. Elida ka një diplomë për infermieri.

Nis sezoni i XII i provimeve të shtetit për të gjithë mësuesit e rinj, që janë në pritje për licencën si kusht për të kërkuar një vend pu

Në këto kohë lajmesh të trishta, historia e Luftarit ngjan si “rast i izoluar”.

Një tjetër histori mjaft prekëse që u transmetua mbrëmjen e djeshme në emisionin “Dua të të bëj të lumtur” ishte ajo e Sulltanes dhe Shpë