Programi i ndihmës ekonomike deri në 6%, propozohen 337 familje

25/09/2018 - 14:26

Në mbledhjen e Këshillit Bashkiak të Tiranës është propozuar edhe projektvendimi për miratimin e pagesës për personat me aftësi të kufizuara dhe invalidët e punës për periudhën 1-30 shtator 2018. “Gazeta Shqiptare” zbardh sot tabelat përmbledhëse të personave me aftësi të kufizuar që do të përfitojnë pagesa të mbrojtjes sociale për muajin shtator.

“Në mbështetje të kuadrit ligjor në fuqi përfitojnë mbështetje financiare këto kategori: persona me aftësi të kufizuar, kujdestari i një personi me aftësi të kufizuar, persona të verbër, kujdestari i një personi të verbër, paraplegjik-tetraplegjik, kujdestari i një paraplegjik-tetraplegjiku, invalidë pune”, – theksohet në relacion.

Bllok-ndihma ekonomike

Në mbledhjen që do të mbahet pas 2 ditësh, pritet gjithashtu miratimi i projektvendimit “Për miratimin e familjeve aplikuese që përfitojnë nga programi i bllok-ndihmës ekonomike deri në 6%, nga fondi i kushtëzuar dhe nga buxheti i Bashkisë Tiranë, për periudhën 1-31 gusht 2018”. Sipas relacionit të Këshillit Bashkiak të Tiranës, pranë Drejtorisë së Mbrojtjes dhe Përfshirjes Sociale janë depozituar në total 337 dosje, e nga këto 122 do të trajtohen me fonde të buxhetit vendor, ndërsa 215 prej tyre nga fondi u kushtëzuar 6%. “Struktura përgjegjëse propozon që të trajtohen familjet që kanë në përbërje të tyre: familje me më shumë se 4 anëtarë në nevojë, familje me një anëtar në nevojë, familje nga 2-4 anëtarë në nevojë, familje rome dhe egjiptiane, vajza-nëna në nevojë, gratë kryefamiljare të divorcuara/ të veja me fëmijë në ngarkim, familje me 2 anëtarë në vështirësi për t’u pranuar në tregun e punës”, – theksohet në relacion.

“Si rrjedhojë, nga familjet aplikuese, Drejtoria e Mbrojtjes Sociale ka vlerësuar sipas sistemit të pikëzimit të aplikantëve për çdo njësi administrative dhe ka hartuar tabelën përmbledhëse të aplikantëve për çdo njësi administrative dhe bazuar në to propozon listën totale të çdo familjeje të mundshme përfituese nga programi i bllok-ndihmës ekonomike deri në 6% dhe me fondet e buxhetit vendor, si dhe masën e ndihmës në lekë për çdo familje”, – thuhet në vendim.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Ramadan Hasa është një 67-vjeçar i cili jeton në kryeqytet.

Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu, priti 54 mjekët e rinj që do të punësohen, duke filluar nga sot, në s

Në pesë qarqe, Korçë, Kukës, Fier, Vlorë, Berat lindjet kanë pësuar rënie dyshifrore në vitin 2018, teksa numri i tyre kapësuar rënie në

Instituti i Shëndetit Publik u bën apel qytetarëve të bëjnë kujdes dhe të vaksionohen pasi vihet re se numri i rasteve të prekur nga frut

Bashkia Durrës, megjithëse është një ndër bashkitë më të mëdha në vend dhe me një peshë të rëndësishme në sektorin e turizmit, ende nuk g

Popullsia e Shqipërisë përveçse po pakësohet, po ndryshon më shpejtësi strukturën e saj në disfavor të moshave të reja, teksa popullsia n

“103 mjekë familje kanë aplikuar për t’u punësuar në sistemin shëndetësor parësor dhe pritet të punësohen në qendrat shëndetësore dhe

Popullsia e vendit shënoi rënie për të tretin vit radhazi më 2018 kryesisht prej emigracionit të lartë dhe rënies së numrit të lindjeve.

Në seancën e ndërmjetësimit në rubrikën “Shihemi në Gjyq” këtë të diel ishin dy vëllezërit Xhevati dhe Ibrahimi.